Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Bouwteamovereenkomst getekend voor nieuwbouw Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 05 juli 2023

Het Slingeland is verheugd te kunnen melden dat zij voor de beoogde nieuwbouw van het ziekenhuis aan de A18 en N317 haar bouwteampartner gevonden heeft in bouwcombinatie TrebbeDura. De bouwteamovereenkomst is 4 juli feestelijk ondertekend.

De keuze voor de bouwcombinatie is gelegen in het feit dat Trebbe en Dura Vermeer gezamenlijk maar ook ieder voor zich, meerdere ziekenhuizen hebben ontwikkeld en gebouwd. Zij hebben de specialistisch kennis in huis die daar voor nodig is. In voorgaande projecten hebben zij zich als betrouwbare partner voor complexe ontwikkelingen onderscheiden, ze hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zijn innovatief.

Jeltje Schraverus, bestuursvoorzitter Slingeland Ziekenhuis: "We kijken uit naar een constructieve samenwerking en hebben lang naar dit moment toegewerkt.” De eerste paal wordt augustus 2024 geslagen. Eind 2026 wordt het nieuwe gebouw, met een vloeroppervlak van circa 31.000 m2, opgeleverd.

Duurzaamheid voorop

De samenwerkende architectenbureaus Wiegerinck en Vakwerk Architecten hebben het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met Deerns raadgevend ingenieurs, Royal Haskoning DHV en landschapsarchitect Nico Wissing. Er is een warmte-koude-opslag in de bodem en elektrische verwarming van water waarmee het ziekenhuis volledig gasloos wordt. In een warmte-koude-opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen.

Bij de ingebruikname voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, patiëntvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en flexibel ruimtegebruik.

Gebouwen zijn te gast in het landschap

Het ontwerp past naadloos in het Achterhoekse landschap. De architecten hebben het coulisselandschap als inspiratiebron gebruikt. Er is veel daglicht en patiënten kijken uit op het prachtige landschap. De natuurlijke kleuren en materialen maken dat de gebouwen op de campus ’te gast zijn’ in het landschap dat het omringt. 

 

Eén van de modernste ziekenhuizen van Nederland

Met de nieuwbouw kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in een van de modernste ziekenhuizen van Nederland.

Hein Trebbe sr. namens bouwcombinatie TrebbeDura: “Het is fantastisch dat de goede samenwerking binnen het team de afgelopen periode heeft geleid tot deze opdracht. We zien er naar uit om met de partners een mooi, duurzaam en patiëntvriendelijk ziekenhuis te realiseren.’’

Laatst bijgewerkt op: 25 september 2023

Direct naar

waarschuwing3.jpg
Zorg in het ziekenhuis is volledig opgestart na ICT-storing