Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Contracten met alle zorgverzekeraars rond

Gepubliceerd op: 29 december 2023

Het is rond: het Slingeland Ziekenhuis heeft afspraken gemaakt met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Inwoners in de hele regio kunnen ook het komende jaar weer 24/7 in ons ziekenhuis terecht voor de zorg die zij nodig hebben. Op vrijdag 22 december is een akkoord bereikt met de laatste zorgverzekeraar, Menzis.

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen gaan elk jaar de onderhandelingen met elkaar aan over de contracten. Zij maken afspraken over prijs, hoeveelheid en kwaliteit van de zorg. 

Toegankelijke zorg in de regio

Paul Nijssen, lid van de raad van bestuur, is blij dat alles rond is: “Met de gemaakte afspraken geven zorgverzekeraars mensen uit de hele regio de mogelijkheid om hun behandeling vergoed te krijgen in het Slingeland. Zo zijn bijvoorbeeld inwoners uit de regio Zutphen – waar een deel van de zorg is weggevallen – ook van harte welkom in het Slingeland.”

Contracten voor 2024

Met de volgende verzekeraars heeft het Slingeland Ziekenhuis contracten afgesloten voor 2024 (of langer):

 • Menzis
 • VGZ
 • Zilveren Kruis (Achmea)*
 • Zorg en zekerheid (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • ONVZ (Meerjarig contract tot en met 2026)
 • Eucare (Aevitae) (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • CZ (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • Salland Zorgverzekeringen
 • ASR (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • DSW (Meerjarig contract tot en met 2026)

*Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Basis Budget polis van Zilveren Kruis.

Staat uw zorgverzekering er niet bij?

In de lijst van contracten met zorgverzekeraars staan alleen de grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan de zorgverzekeringen per concern van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke van de grote zorgverzekeraars uw zorgverzekering valt. 

Waar u op kunt letten bij het afsluiten van een zorgverzekering

Wilt u een zorgverzekering afsluiten? Dan wilt u natuurlijk weten of uw behandelingen in het Slingeland Ziekenhuis worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Het contract dat de zorgverzekeraar heeft afgesloten met het Slingeland Ziekenhuis. Zo heeft het Slingeland Ziekenhuis geen contract voor de Basis Budget polis van Zilveren Kruis.
 • De polis die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Dat zijn de afspraken die u zelf maakt met de zorgverzekeraar. Wat staat er in die voorwaarden over de vergoeding van uw behandeling?
 • De hoogte van uw eigen risico. Als u gebruikmaakt van zorg die valt onder de basisverzekering, dan betaalt u altijd eerst een eigen risico. Dit betekent dat u in een kalenderjaar altijd de eerste 385 euro aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, zelf moet betalen. Naast dit verplichte eigen risico kan het zijn dat u een vrijwillig eigen risico heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar. 

Let op! Zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Doe daarom altijd navraag bij de zorgverzekeraar.

 

Laatst bijgewerkt op: 29 december 2023

Direct naar

hoofdingang-small.jpg
Slingeland Ziekenhuis zoekt nieuw lid Raad van Bestuur