Overslaan en naar de inhoud gaan
search

De beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis

Advies op maat om verantwoord te bewegen

Gepubliceerd op: 10 juli 2020

Fit zijn en fit blijven is voor iedereen belangrijk. Voor jongeren, maar vooral voor volwassenen en senioren. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om regelmatig te sporten of actief te bewegen. Bijvoorbeeld als u (chronisch) ziek bent, een lichamelijke beperking heeft of u zich om een andere reden niet fit voelt.

Misschien wilt u wel bewegen, maar vraagt u zich af of het wel verantwoord is. Of weet u niet waar u terecht kan. Een beweegmakelaar kan dan ondersteuning bieden.

Wie is de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar is een bewegingsdeskundige, werkzaam bij Sportservice Doetinchem. Deze stichting voert het sportbeleid van de gemeente Doetinchem uit. Het Slingeland Ziekenhuis werkt nauw samen met de beweegmakelaar. Voor (chronisch)zieken is soms lastig om te bepalen wat aan beweging mogelijk is. Een zorgverlener kan iemand dan verwijzen naar de beweegmakelaar.

Wat doet de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wil gaan leven. Of iemand nu 30 of 80 jaar is, (chronisch) ziek is of revalideert. De beweegmakelaar geeft advies op maat. In een persoonlijk gesprek bekijkt de beweegmakelaar samen met u wat u kunt aanpassen aan uw leefstijl om actiever te worden. Het gaat dan niet alleen over sport, maar ook over bewegen. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden.
 

De beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis

De beweegmakelaar is op gezette tijden aanwezig in het Slingeland Ziekenhuis om patiënten die worden verwezen door een medisch specialist of verpleegkundig specialist te woord te staan. Het is ook mogelijk om op eigen initiatief in gesprek te gaan met de beweegmakelaar of op advies van een huisarts, fysiotherapeut of praktijkondersteuner.
 
U heeft voor een afspraak bij de beweegmakelaar geen verwijzing nodig. De afspraak is bovendien kosteloos.


Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met beweegmakelaar Martine Steijvers.

U kunt ook uw zorgverlener in het ziekenhuis vragen om een verwijzing voor de beweegmakelaar. De beweegmakelaar neemt dan contact met u op.

Filmpje over de beweegmakelaar

Meer weten over de beweegmakelaar? Bekijk dan het filmpje.

Laatst bijgewerkt op: 02 mei 2022

Direct naar

Logo Goede zorg proef je
Slingeland tekent intentieverklaring gezonde voeding