Overslaan en naar de inhoud gaan
search

De beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis

Advies op maat om verantwoord te bewegen

Gepubliceerd op: 10 juli 2020

Fit zijn en fit blijven is voor iedereen belangrijk. Voor jongeren, maar vooral voor volwassenen en senioren. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om regelmatig te sporten of actief te bewegen. Bijvoorbeeld als u (chronisch) ziek bent, een lichamelijke beperking heeft of u zich om een andere reden niet fit voelt.

Misschien wilt u wel bewegen, maar vraagt u zich af of het wel verantwoord is. Of weet u niet waar u terecht kan. Een beweegmakelaar kan dan ondersteuning bieden.

Voor wie is de beweegmakelaar?

Iedereen is gebaat bij een actieve leefstijl en voor iedereen is een geschikte vorm van bewegen te vinden. De beweegmakelaar helpt u bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij uw wensen en mogelijkheden en geeft u het steuntje in de rug dat u wellicht nodig heeft. Of u nu 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte heeft of revalideert, de beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wilt gaan leven. Op eigen initiatief of op advies van de arts of therapeut.

 

Wat doet de beweegmakelaar?

In een persoonlijk adviesgesprek bekijken jullie samen wat u kunt aanpassen aan uw leefstijl om actiever te worden. Het gaat dan niet alleen over sport, maar ook zeker over bewegen. De beweegmakelaar geeft u tips over een gezonde(re) leefstijl, meer bewegen in het dagelijks leven en adviseert u over mogelijke activiteiten. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel is om samen te bepalen op welke manier u een gezondere leefstijl kunt krijgen zodat u zich fitter gaat voelen. In het gesprek bespreken we op welke wijze de beweegmakelaar u hierin gaat begeleiden. 

 

De beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis

De beweegmakelaar is op woensdagochtend aanwezig in het Slingeland Ziekenhuis om patiënten die worden verwezen door een medisch specialist of verpleegkundig specialist te woord te staan. Het is ook mogelijk om op eigen initiatief in gesprek te gaan met de beweegmakelaar of op advies van een huisarts, fysiotherapeut of praktijkondersteuner.
 
U heeft voor een afspraak bij de beweegmakelaar geen verwijzing nodig. De afspraak is bovendien kosteloos. Woont u buiten de gemeente Doetinchem? Ook dan kunt u verwezen worden naar de beweegmakelaar. De beweegmakelaar kijkt wat ze voor u kan betekenen in de gemeente waarin u woonachtig bent.


Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met beweegmakelaar via beweegmakelaar@sport-id.nl of contact opnemen met beweegmakelaar Christel de Wildt, zij is bereikbaar op het telefoonnummer: (06) 41 33 12 67 of via mail: christel.dewildt@sport-id.nl .

U kunt ook uw zorgverlener in het ziekenhuis vragen om een verwijzing voor de beweegmakelaar. De beweegmakelaar neemt dan contact met u op.

Laatst bijgewerkt op: 28 mei 2024

Direct naar

waarschuwing3.jpg
Zorg in het ziekenhuis is volledig opgestart na ICT-storing