Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Dossier opvragen

Gepubliceerd op: 16 maart 2012

Een patiënt heeft recht op inzage in en kopieën van zijn/haar medisch dossier waarin gegevens staan over de behandeling in het ziekenhuis.

Er zijn verschillende manieren om het medisch dossier in te zien of op te vragen:

  • Informatie die ná 29 september 2016 is ingevoerd, kunt u inzien via het online patiëntenportaal Mijn Slingeland.
  • Informatie van vóór 29 september 2016 is op te vragen via Mijn Slingeland. Na het inloggen in Mijn Slingeland kiest u in het menu voor:  Mijn gegevens >  Inzage en kopie dossier. Klik op de knop ‘Mijn dossier opvragen’. Vul vervolgens in welke gegevens u wilt opvragen. Uw verzoek wordt in behandeling genomen door de afdeling Medische Administratie. Zodra de opgevraagde informatie voor u in Mijn Slingeland is klaargezet, ontvangt u hiervan een bericht per e-mail.
  • Maakt u geen gebruik van Mijn Slingeland? Of wilt u het medisch dossier opvragen van iemand anders? Dan kunt u het privacyformulier gebruiken. De afdeling Medische Administratie neemt uw verzoek in behandeling. Als u aangeeft kopieën van uw dossier te willen ontvangen, dan worden deze aangetekend naar u verstuurd.

Houdt u er rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat uw verzoek door de Medische Administratie is afgehandeld.

Privacyformulier

Met het privacyformulier kunt u onder andere uw medisch dossier opvragen. Het privacyformulier (pdf-bestand) kunt u printen, invullen en opsturen. Het formulier is ook verkrijgbaar in het ziekenhuis.

Stuur het ingevulde formulier met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar:

Slingeland Ziekenhuis
t.a.v. Medische administratie
postbus 169
7000 AD Doetinchem

Vragen over het medisch dossier

Hoe vraag ik het dossier op van mijn minderjarige kind?
expand_more

Is uw kind 11 jaar of jonger? Dan mag u als ouder het dossier van uw kind opvragen. Vul daarvoor het privacyformulier in en stuur deze naar ons op. Vergeet niet om als ouder een kopie van uw legitimatiebewijs mee te sturen. 

Is uw kind 12, 13, 14 of 15 jaar? Dan kunt u alleen een verzoek indienen als uw kind daar ook toestemming voor geeft. Daarom is het noodzakelijk dat zowel kind als ouder het privacyformulier ondertekent. Ook is van zowel kind als ouder een kopie van het legitimatiebewijs vereist.

Mag iemand anders mijn dossier opvragen?
expand_more

Uitsluitend met uw toestemming mag iemand anders (bijvoorbeeld uw partner, een familielid, een belangenbehartiger) uw dossier opvragen. U kunt iemand hiervoor machtigen. Deze persoon kan vervolgens via het privacyformulier uw dossier opvragen. Hij/zij moet dus ook een machtiging meesturen die door uzelf is ondertekend. Ook is een kopie van het legitimatiebewijs vereist, zowel van u als van degene die uw dossier opvraagt.

Kan ik het dossier opvragen van een overleden naaste?
expand_more

Bij het opvragen van het medisch dossier van iemand die is overleden, gelden strenge eisen. Meer hierover leest u op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie

Wilt u het medisch dossier opvragen van iemand die is overleden? Vul dan het privacyformulier in en beschrijf daarbij de reden van uw verzoek. Vergeet niet een kopie van uw legitimatiebewijs toe te voegen.

Hoe kan ik mijn radiologische en nucleaire beelden inzien?
expand_more

Beelden die zijn gemaakt tijdens een radiologisch of nucleair onderzoek, kunt u (kosteloos) opvragen op de volgende manieren:

  • Via het patiëntenportaal Mijn Slingeland. De beelden zijn niet direct te raadplegen in Mijn Slingeland, maar wel op te vragen. Na het inloggen in Mijn Slingeland kiest u in het menu voor: Mijn gegevens >  Inzage en kopie dossier. Klik vervolgens op de knop ‘Mijn radiologische/nucleaire beelden opvragen’. U ontvangt dan een e-mailbericht met toegangslink (afzender Zorgbericht) en verdere instructies, waarna u de beelden kunt bekijken en opslaan.
  • Aan de balie van de afdeling Radiologie. Neem uw legitimatiebewijs mee. Vervolgens ontvangt u de beelden via een e-mailbericht met toegangslink (afzender Zorgbericht) of desgewenst gebrand op een dvd.

Vragen? Neem contact op met de afdeling Radiologie, tel. (0314) 32 95 05.

Hoe kan ik een correctie of aanvulling doen in mijn medisch dossier?
expand_more

Bent u van mening dat gegevens in uw dossier feitelijk onjuist, onvolledig, niet relevant of in strijd zijn met een wettelijk voorschrift? Dan kunt u een verzoek doen tot correctie, aanvulling van (delen van) uw dossier. Vul hiervoor het privacyformulier in. De afdeling Medische Administratie neemt uw verzoek in behandeling.

Kan ik (een deel van) mijn medisch dossier laten vernietigen?
expand_more

U kunt vragen om vernietiging van (een deel van) uw medisch dossier. Bijvoorbeeld als u niet wilt dat uw gegevens worden bewaard. In een aantal gevallen mag uw verzoek geweigerd worden. Meer informatie over deze uitzonderingen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Als u (een deel van) uw dossier wilt laten vernietigen, vult u het privacyformulier in. De afdeling Medische Administratie neemt uw verzoek in behandeling.

Ik heb een andere vraag over het opvragen/inzien van het medisch dossier. Met wie kan ik contact opnemen?
expand_more

Heeft u vragen over het inzien of opvragen van het medisch dossier? Neem dan contact op met de Medische Administratie. Zij zijn op maandag en donderdag bereikbaar op telefoonnummer (0314) 32 95 02. Mailen kan ook: inzageverzoeken@slingeland.nl.

Laatst bijgewerkt op: 23 maart 2022

Direct naar

De entree van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis
Ontwerp nieuwe Slingeland Ziekenhuis is efficiënt en praktisch