Overslaan en naar de inhoud gaan
search

dr. I. Hendriksen

dr. I. Hendriksen

Functie: Kinderarts

BIG-nummer: 19062490101

Telefoonnummer: 0314 32 95 92

Afdeling: Kindergeneeskunde

Aandachtsgebieden:

  • Neonatologie
  • Urologie en nefrologie
  • Infectieziekten 

Opleiding

  • Opleiding Geneeskunde: Radboud Universiteit Nijmegen
    Artsexamen: 2004
  • Opleiding tot specialist:
    • Isala Klinieken Zwolle, Universitair Medisch Centrum Groningen  
  • Promotieonderzoek:  ‘Diagnosis, prognosis and treatment of severe falciparum malaria in African children’ (afgerond in 2012).

 

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 2018. 

 

Even voorstellen

Sinds 2018 werk ik met veel plezier als algemeen kinderarts in het Slingeland Ziekenhuis. Ik ben een breed georiënteerde kinderarts en houd van de afwisseling in mijn vak. Daarbij krijg ik te maken met een grote diversiteit van vraagstukken op het gebied van ziekte, gezondheid en ontwikkeling bij kinderen van alle leeftijden. Ik vind het een voorrecht en een uitdaging om een bijdrage te leveren aan hoogwaardige en zinnige patiëntenzorg in de Achterhoek in een team van enthousiaste kinderartsen en andere professionals.

Gedurende de opleiding geneeskunde werd ik geboeid door de kindergeneeskunde en de hoge kindersterfte door infectieziekten in ontwikkelingslanden. Omdat ik ook graag ervaring wilde opdoen met wetenschappelijk onderzoek, ben ik als arts-onderzoeker gedurende meer dan 5 jaar werkzaam geweest binnen een groot onderzoeksproject naar de behandeling van ernstige malaria bij kinderen in Afrika. Het behandelen van veelal ernstig zieke kinderen in een resource-poor setting is een waardevolle ervaring geweest, als dokter, maar ook als mens.

Tijdens de opleiding tot kinderarts verbonden aan in het Universitair Medisch Centrum van Groningen heb ik de kindergeneeskunde in de volle breedte leren kennen. Sinds het begin van mijn opleiding deed ik ervaring op bij de afdeling neonatologie, waar de allerkleinste en ziekste pasgeborenen worden behandeld. In mijn laatste jaar had ik de mogelijkheid om mij extra te verdiepen in de kinder-infectieziekten, kinder-neurologie en kinder-nefrologie. Nauw verwant met de laatstgenoemde zijn de kinderurologie en zindelijkheidsproblematiek, waarmee ik mij in Slingeland ook bezighoud.

Direct naar

keuken1-klein.jpg
Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding