Overslaan en naar de inhoud gaan
search

drs. A. Geboers

drs. A. Geboers

Functie: Uroloog

BIG-nummer: 79021044101

Telefoonnummer: 0314 32 95 72

Afdeling: Urologie

Aandachtsgebieden:

 • Algehele urologie
 • Uro-oncologie
 • Steenchirurgie
 • (robot geassisteerde) Laparoscopie

Opleidingen

 • Opleiding Geneeskunde Katholieke Universiteit Nijmegen (Radboud universiteit) te Nijmegen.
  Artsexamen 1985
 • Opleiding tot specialist:
  • AGIO chirurgie: 1987-1989 St. Deventer Ziekenhuizen
  • AGIO urologie 1990 - 1993 Bosch Medisch Centrum, 's Hertogenbosch, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, Academisch Ziekenhuis, Nijmegen.

Overige aanstellingen

 • Chef de Clinique Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam 1995
 • Hoofd Trialbureau Urologie Academisch ziekenhuis Nijmegen 1986/1987
 • Wetenschappelijk medewerker RIVM 1986


Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 1995.

Even voorstellen

Als uroloog krijg je vaak de vraag gesteld, wat ooit de reden was om je in dit vak te gaan specialiseren. Meestal komt die vraag van mensen die louter een beeld voor ogen hebben van de dokter die oude mannetjes van hun plasklachten af helpt. Zelfs de co-assistenten die we in het Slingeland opleiden zijn vaak verbaasd over de omvang van het specialisme urologie.
Urologie behandeld weliswaar  maar twee orgaansystemen (de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen), maar daardoor heeft het wel  heel veel raakvlakken met alle andere specialisaties, zoals de interne vakken, chirurgie, gynaecologie en kindergeneeskunde. Daarnaast zijn er ook veel contacten met de psychologie en sexuologie.
Een van de eigenschappen van de urologie die mij erg aanspreekt is dat het een grote verscheidenheid aan ziektebeelden behandeld, die veel emoties met zich mee kunnen brengen. Denk maar aan problemen zoals incontinentie, erectiestoornissen, infertiliteit of alle kwaadaardige afwijkingen van de urologische organen.
Het bijzondere daarbij is dat je als uroloog zelf de patiënt door het hele traject van diagnostiek, behandeling en vervolg kunt begeleiden. Daarbij leer je mensen vaak goed kennen en is het iedere keer weer een belangerijk om de aanpak zoveel als mogelijk af te stemmen op een individuele patiënt.
Bovenal is urologie een praktisch en chirurgisch- technisch vak met veel verschillende operatietechnieken waarbij je vaak veel voor iemand kunt betekenen. Ingrepen variërend van kleine operaties tot grote buikoperaties, maar ook endoscopische ingrepen of laparoscopische (kijk)operaties, zelfs d.m.v. een operatierobot.
Als uroloog ben je dan ook voor veel patiënten de spin in het web. Soms is er een kortdurend contact, bijv. wanneer je iemand van een te volle blaas of een steen verlost. Maar zeker als het kwaadaardige afwijkingen betreft, ben je voor de patiënte degene die ze soms zelfs tot het eind begeleid.
Juist die combinatie van psychologische en menselijke aspecten, de grote verscheidenheid aan problemen en de chirurgisch-technische mogelijkheden om ze op te lossen maken de urologie voor mij iedere dag weer tot een uitdaging.

 

 

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden