Overslaan en naar de inhoud gaan
search

drs. M.M.J.W. Wijers - van Amelsfort

drs. M.M.J.W. Wijers - van Amelsfort

Functie: Kinderarts

BIG-nummer: 39055069501

Telefoonnummer: 0314 32 95 92

Afdeling: Kindergeneeskunde

Aandachtsgebieden:

  • Diabetes
  • Obesitas
  • Endocrinologie

Opleidingen

  • Opleiding Geneeskunde: Radboud UMC Nijmegen
    Artsexamen: 2000 
  • Opleiding tot specialist:
    • UMC Groningen 

 

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 2020. 

 

Even voorstellen

Mijn moeder zegt dat ik het al wist toen ik vier jaar oud was: ik wil kinderarts worden. Toen ik vele jaren later de artsenopleiding had afgerond, wist ik het helemaal zeker dat dit het juiste specialisme voor mij is. En mijn eerste baan na het artsexamen was bij de kindergeneeskunde in het Slingeland ziekenhuis.

Na de opleiding tot kinderarts zijn we met ons gezin naar Zweden verhuisd. Daar heb ik veel geleerd over diabeteszorg aan kinderen en jongeren. Diabetes is een ziekte die een grote impact heeft op kind en het gezin en het is fijn als we samen met het hele diabetes zorg team een kind kunnen helpen zo gezond en onbeperkt mogelijk op te groeien.

Het is toch heel  bijzonder om op een dag eerst een baby op te vangen na de geboorte en daarna een tiener op de polikliniek te zien die wel erg lang is. Kinderen zijn meestal snel weer beter, maar soms toch ook ernstig ziek of chronisch ziek. Juist de combinatie van acute en langdurige zorg maakt mijn werk iedere dag uitdagend en interessant .

Na bijna 12 jaar zijn we teruggekeerd naar Nederland. Hier hebben we een huis gevonden met de ruimte en natuur van het oosten van het land om ons heen. In het Slingeland Ziekenhuis voelde ik me heel snel weer thuis. We zijn een goed team samen met deskundige en betrokken collega’s, verpleegkundigen en ondersteunend personeel. Ook hier ben ik een deel van het diabetesteam. De andere aandachtsgebieden waar ik me mee bezighoud zijn obesitas (zorg voor kinderen met ernstig overgewicht en gerelateerde gezondheidsproblemen) en endocrinologie. De kinderendocrinologie richt zich op problemen met de hormonen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld de schildklier, grote of kleine lengte, en vroege of late puberteit. Dit gebeurt vaak in samenwerking met de kinderendocrinologie in het Radboud UMC.

Direct naar

zomer-in-het-ziekenhuis-2.png
Zomer in het ziekenhuis