Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Drs. R.F. Westenberg

Drs. R.F. Westenberg

Functie: ANIOS plastische chirurgie

BIG-nummer: 19927521801

Telefoonnummer: 0314 32 99 44

Afdeling: Plastische chirurgie

Opleidingen

  • Opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam 2017
  • PhD-student Universiteit Utrecht en Harvard Medical School

Wetenschappelijke publicaties Westenberg via pubmed 

 

Even voorstellen

Een arts-assistent niet in opleiding tot specialist (ANIOS) is een 'basisarts' die binnen een specifiek vakgebied werkzaam is. Vaak is een arts gedurende enkele jaren ANIOS om ervaring op te doen en zich te oriënteren alvorens hij zich zal specialiseren.

Plastische chirurgie oriënteert zich op vele verschillende aspecten binnen de chirurgie, zoals reconstructieve chirurgie, cosmetische chirurgie, brandwondenchirurgie en handchirurgie. Alhoewel veel mensen denken dat plastische chirurgie alleen over de buitenkant gaat, is het vooral de betere kwaliteit van leven door de plastisch chirurgische ingreep wat mij drijft om werkzaam te zijn in dit vak. Dit kan zowel een cosmetische ingreep, als een reconstructieve of hand chirurgische ingreep zijn waarbij er na een trauma of een degeneratieve aandoening naar herstel van functie wordt gestreefd.

Naast ANIOS plastische chirurgie ben ik ook arts-onderzoeker. Als arts-onderzoeker houd ik mij vooral bezig met het perifeer zenuwletsel en compressieneuropathieën van de hand, pols, arm en nek. Mijn PhD-thesis heeft als focus “compressieneuropathieën van de bovenste extremiteit”. Het grootste deel van mijn onderzoek heb ik verricht in de Verenigde Staten in samenwerking met Harvard Medical School en Massachusetts General Hospital, daar waar ieder jaar een relatief groot volume van dit soort letsels worden behandeld.

Perifeer zenuwletsel en compressieneuropathieën hebben een grote impact op het dagelijks leven van de patiënt. Mijn onderzoek is er dan ook voornamelijk op gericht om risicofactoren te identificeren voor een slechtere uitkomst na chirurgie en de behandeling van deze pathologieën te verbeteren.

Direct naar

keuken1-klein.jpg
Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding