Overslaan en naar de inhoud gaan
search

E. Meuleman, MSc

E. Meuleman, MSc

Functie: Verpleegkundig specialist oncologie

BIG-nummer: 69013069830

Telefoonnummer: 0314 32 95 54

Afdeling: Interne geneeskunde

Aandachtsgebieden:

  • chemotherapie
  • darmkanker
  • borstkanker
  • lymfklierkanker

Opleidingen

  • 1978-1981: verpleegkundige, inservice opleiding verpleegkundige A te Doetinchem
  • 1986-1988: Middle management gezondheidszorg Hogeschool Enschede
  • 1988-1989: Opleiding oncologieverpleegkundige VVO/UMC Radboud Nijmegen
  • 2005: Complementmodule hematologie VVO/UMC Radboud Nijmegen
  • 2005-2007: Master advanced nursing practice Hogeschool Arnhem/ Nijmegen
  • 2009: Farmacotherapie voor Nurse practitioners Hogeschool Arnhem/Nijmegen

 

Even voorstellen

Sinds 1978 ben ik werkzaam in het Slingeland ziekenhuis. Vanaf 1987 heb ik mij gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met een kwaadaardige (oncologische) aandoening, met als aandachtspunt de systemische therapie, zoals chemotherapie( behandeling met celgroeiremmende middelen), immunotherapie en anti hormonale therapie.
Na een aantal jaren op de dagbehandeling oncologie gewerkt te hebben en mede als taak had patiënten voorlichting te geven over de behandeling, ben ik de masteropleiding 'Master advanced Nursing Practice' gaan volgen. Nadien heb ik mij o.a. gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met kanker die naast de operatie in aanmerking komen voor aanvullende therapie.

Verpleegkundig specialist (VS) is een functie die zich qua bevoegdheid bevindt tussen arts en verpleegkundige. De verpleegkundig specialist verbindt de medische behandeling met de verpleegkundige behandeling en werkt zelfstandig naast de medisch specialist.

Naast de patientenzorg houdt de VS zich ook bezig met het verbeteren van de kwaliteit van deze zorg door nieuwe kennis en innovaties toe te passen. Een ander aandachtsgebied van de VS is de deskundigheids-bevordering van collega zorgverleners, dit geldt zowel binnen het ziekenhuis als daarbuiten. Daarnaast houdt de VS zich bezig met onderzoek en het vertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk.
Indien wordt besloten dat de patiënt in aanmerking komt voor aanvullende therapie zal hij doorverwezen worden naar de oncoloog. Als Verpleegkundig specialist werk ik intensief samen met de oncoloog. Tijdens de periode van behandeling zie ik de patiënt voor elke kuur op de polikliniek, coördineer de zorg, geef begeleiding en ben ik het aanspreekpunt bij problemen. Gedurende de controleperiode die volgt na de systemische therapie neem ik een deel van de controleafspraken op me.

Samen met collega's streef ik er naar om bijwerkingen van de behandeling zoveel mogelijk te beperken door de patiënten goed te begeleiden en goede medische en verpleegkundige zorg te bieden.

Direct naar

zomer-in-het-ziekenhuis-2.png
Zomer in het ziekenhuis