Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Een huis voor de co-assistenten

Gepubliceerd op: 07 februari 2008

In het Slingeland Ziekenhuis zijn er steeds zo’n 20 tot 25 artsen in opleiding die een co-schap lopen bij één van de specialismen. Deze co-assistenten, studerend aan de universiteit in Nijmegen, moeten gedurende acht weken in het Slingeland Ziekenhuis zijn.
De meesten van hen zijn aangewezen op het openbaar vervoer om naar het Slingeland Ziekenhuis te komen. Een reis van twee uur met de nodige overstappen, en daarna dezelfde expeditie weer terug. Geen ideale situatie.
Omdat het Slingeland Ziekenhuis het belangrijk vindt om een aantrekkelijk opleidingsziekenhuis te zijn, waren wij het eerste ziekenhuis in Nederland dat een speciaal huis heeft voor co-assistenten.

Het Slingeland Ziekenhuis heeft drie  appartement aan de Van Hogendorplaan, speciaal voor co-assistenten, op 10 minuten fietsen van het Slingeland Ziekenhuis. Met 17  slaapplaatsen verdeeld over drie slaapkamers per appartement , een woonkamer, een keukentje, sanitair, tv, wasmachine en wasdroger. Prima voor elkaar dus!

Het huis is in eerste instantie bedoeld voor co-assistenten. Mochten er nog plaatsen over zijn, dan kunnen die eventueel door arts-assistenten gebruikt worden. Maar dan tegen betaling, want arts-assistenten hebben immers wel een salaris, terwijl co-assistenten van een studiebeurs moeten leven.

Bij de sleuteloverhandiging betalen de co-assistenten een borgsom voor het geval ze iets beschadigen of zoek maken. Hebben ze niets beschadigd, dan krijgen ze het bedrag bij de sleutelteruggave teruggestort op hun bankrekening. De bewoners worden geacht zelf het huis netjes te houden. Van tijd tot tijd komt de schoonmaakdienst voor een grote schoonmaak.

Laatst bijgewerkt op: 21 september 2021

Direct naar

De entree van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis
Ontwerp nieuwe Slingeland Ziekenhuis is efficiënt en praktisch