Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Eerste paal nieuw ziekenhuis in zicht

Gepubliceerd op: 09 februari 2024

De voorbereiding van de bouw van een nieuw ziekenhuis is een proces van vele maanden en jaren. Daar hebben we de afgelopen periode achter de schermen heel hard aan gewerkt. Inmiddels komt het slaan van de eerste paal langzaam maar zeker in beeld. We brengen u graag weer even op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Technisch ontwerp

We zijn aangekomen bij de laatste fase van het ontwerpen. Onder leiding van onze bouwteampartner stellen onze architect en technische adviseurs (samen het bouwteam) het technisch ontwerp op. In het technisch ontwerp kijken we voornamelijk naar de praktische uitvoerbaarheid van het ontwerp, bijvoorbeeld ten aanzien van de te gebruiken (bouw)materialen. 

Puzzel bijna gelegd

Daarnaast maken we in dit stadium afspraken met de bouwers over de concrete kosten die bij de realisatie van het ontwerp komen kijken. Samen kijken we hoe het definitief ontwerp binnen onze mogelijkheden kunnen realiseren. Die puzzel is bijna gelegd. We verwachten geen grote aanpassingen aan het ontwerp meer. Het gaat om de laatste aanscherpingen.

Omgevingsvergunning

Tot slot hebben we voor het einde van vorig jaar ook de omgevingsvergunning bij de gemeente aangevraagd voor de bouw van het ziekenhuis. Daarmee vragen we toestemming voor de realisatie van het nieuwe ziekenhuis.

Start nieuwbouw

Zodra het technisch ontwerp definitief is en de omgevingsvergunning is toegekend, is ons projectteam klaar voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. We verwachten dat we in september van dit jaar de eerste paal kunnen slaan.

Laatst bijgewerkt op: 09 februari 2024

Direct naar

waarschuwing3.jpg
Zorg in het ziekenhuis is volledig opgestart na ICT-storing