Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Exposities in april en mei 2024

in het Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 05 april 2024

In de maanden april en mei exposeren er weer nieuwe kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte welkom om de kunstwerken van deze expositie te komen bekijken! 
 

Ruud Rous: Schilderijen

Gang bij poliklinieken begane grond

Ruud (Arnhem) heeft een grafische opleiding maar door omstandigheden werkte hij jaren in de techniek.  In 2009 heeft hij het schilderen weer opgepakt. Door zijn voorliefde voor het werk van Roy Lichtenstein raakte hij geïnspireerd door de stijl ‘Popart’, een stroming in de moderne kunst, en is hij zich hierin gaan specialiseren. Ruud maakt veelal gezichten die worden uitvergroot en door middel van veel kleurgebruik laat hij de gezichten spreken.

www.ruudrouspopart.com

Kees Donkers: Beelden 

Binnentuin bij het bezoekersrestaurant

Kees (Netterden) toont zijn creativiteit en passie in het maken van RVS beelden. Hij maakt voor een groot deel gebruik van bestek dat terecht is gekomen bij kringloopwinkels en of de schroothandel. Door het lassen en verhitten krijgt het metaal mooie brons kleuren waardoor er een combinatie mogelijk is van glimmend en mooi geoxideerd staal. Als basis om zijn beelden vorm te geven gebruikt hij vaak een actueel onderwerp. Bestek wat persoonlijk gegraveerd is of door bedrijven gemerkt is zorgt voor de kijker soms voor een verrassing van herkenning.

c.j.h.donkers@outlook.com 

Freddie Hooijmaaijer: Sieraden

Vitrines in de centrale hal

Freddie (Doetinchem) maakt al meer dan 25 jaar sieraden van zilver en goud. Zij is enthousiast geworden voor het vak door de lessen die ze volgde in de Gruitpoort.  Zij laat zich vooral inspireren door eenvoudige vormen en voorwerpen uit het dagelijks leven, die ze omzet in veelal strakke geometrische ontwerpen uitgevoerd in zilver en vaak gecombineerd met goud en/of stenen. Sinds kort is ze lid van het kunstenaarscollectief ‘Het Web’ en de samenwerking met andere kunstenaars geeft inspiratie en extra stimulans.  

www.freijksieraden.nl  

Laura Willemsen: Schilderijen

In de gang bij het bezoekersrestaurant naar afdeling N0 (AOA)

Laura (Didam) heeft een fascinatie voor communicatie, dit loopt als een rode draad door haar leven en uit zich o.a. in deze expositie met de titel ‘Komma, Punt’.  In samenwerking met fotograaf Thea van den Heuvel vertelt ze de verhalen achter de mens en de door hen gekozen tatoeages. Tatoeages zijn immers verhalen die mensen met zich mee dragen en ze hoopt met deze foto’s de stigma’s rondom tatoeages te doorbreken.  Ze is een creatieve allrounder die vaak de grenzen opzoekt.  

 

Laatst bijgewerkt op: 09 april 2024

Direct naar

keuken1-klein.jpg
Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding