Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Exposities in februari en maart in het Slingeland

Gepubliceerd op: 22 januari 2024

In de maanden februari en maart exposeren er weer nieuwe kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte welkom om de kunstwerken van deze expositie te komen bekijken! 

Martine van Zwieten: Objecten

Vitrines in de centrale hal

Voor Martine (afkomstig uit Elst) is klei een fantastisch, veelzijdig en eigenzinnig materiaal dat uitdaagt tot experimenteren met kleur en vorm. Door het gebruik van gemengde technieken kan ze eindeloos variëren.  Het kleurenspel kan schilderachtig, dekkend of transparant zijn. Ze werkt graag met porseleinklei waarbij ze vaak de Nerikomitechniek toepast, een Japanse techniek waarin kleurpigmenten vermengd worden met de porseleinklei. Bekend van haar zijn de bolschalen, vazen en herinneringsdozen.

www.martinevanzwieten.nl

Henk Stemerdink: Schilderijen

In de gang bij het bezoekersrestaurant naar afdeling N0 (AOA)

De expositie van Henk Stemerdink (afkomstig uit Drempt) heeft de titel 'Het landschap in seizoenen'. In zijn schilderijen geeft hij uitdrukking aan zijn passie voor de natuur. In deze expositie herken je de liefde voor het Hollandse landschap en de wisselingen van de seizoenen. Hij raakt gefascineerd door het constant veranderende licht en de invloed die dit heeft op de kleuren en vormen. Hij weet dit vast te leggen in sfeervolle doorkijkjes maar ook in prachtige vergezichten.

www.henkstemerdink.nl 

Collectie Slingeland Ziekenhuis: Schilderijen

Gang bij poliklinieken begane grond

Het Slingeland ziekenhuis heeft een eigen collectie van ruim 400 werken. De collectie bevat uitsluitend kunstwerken van bekende Nederlandse of langdurig in Nederland wonende en werkende kunstenaars. De kunstwerken hangen in de openbare gebieden zoals gangen, wachtruimten en representatieve vergaderruimten. Grafisch werk vormt het zwaartepunt van de collectie.

www.slingeland.nl/kunstcommissie  

 

Laatst bijgewerkt op: 01 februari 2024

Direct naar

nieuwbouwboven.jpg
Eerste paal nieuw ziekenhuis in zicht