Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding

Gepubliceerd op: 17 mei 2024

Ook de komende zeven jaar gaat het Slingeland Ziekenhuis de samenwerking aan met Huuskes als leverancier van de maaltijden voor patiënten. Huuskes was de afgelopen jaren al een belangrijke samenwerkingspartner van het Slingeland, als één van de grootste leveranciers van voeding voor de zorg. Dinsdag 14 mei tekenden Otwin van Dijk (voorzitter raad van bestuur) en Gerben Hengeveld (directeur Huuskes) de samenwerkingsovereenkomst.

Met Huuskes kiest het Slingeland Ziekenhuis voor een bekende en vertrouwde partij die kwaliteit en kennis levert, en die de overstap naar het nieuwe ziekenhuis zal helpen begeleiden.

Van één naar drie keukens

In het nieuwe ziekenhuis komt straks niet één centrale keuken, maar er komen drie decentrale keukens van waaruit patiënten per afdeling hun eten en drinken geserveerd krijgen. Het grote voordeel is dat de voeding dichter bij de patiënt wordt klaargemaakt. Een patiënt kan dus korter voor de maaltijd aangeven wat diegene wil eten. Bovendien hoeven MGV-ers en medewerkers van de Serviesverzorging minder grote afstanden af te leggen en minder op liften te wachten.

Huuskes als stabiele factor

“Goede, gezonde en passende voeding is ontzettend belangrijk voor mensen die kampen met hun gezondheid. Huuskes is voor ons dus niet zo maar een leverancier, maar een belangrijke samenwerkingspartner om een aanzienlijk onderdeel van onze zorg aan patiënten goed te regelen. Omdat de nieuwbouw veel veranderingen met zich mee gaat brengen, kiezen we met Huuskes voor een stabiele factor in de verhuizing. Samen zullen we de komende jaren verder werken aan een verdieping en verdere verbetering van onze samenwerking.” zo concludeert Otwin van Dijk.

Duurzaamheid

Eén van de pijlers die in de hernieuwde samenwerking hoog in het vaandel staat, is duurzaamheid. Samen met Huuskes gaan we onderzoeken hoe we voedselverspilling zoveel mogelijk tegen kunnen gaan. Ook kijken we samen naar het gebruik van duurzame verpakkingen en het kiezen van duurzame alternatieven.

Zo blijven we onszelf ook op het gebied van voeding steeds verder ontwikkelen.

Laatst bijgewerkt op: 17 mei 2024

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden