Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Intentieverklaring samenwerken met Klimmendaal en Sensire langs de A18 getekend

Gepubliceerd op: 01 september 2021

De afgelopen tijd voerde het Slingeland Ziekenhuis gesprekken met Klimmendaal en Sensire over samenwerken op onze nieuwbouwlocatie langs de A18. Deze wens om samen te werken bevestigen we nu met de ondertekening van een intentieverklaring. In deze verklaring legden we vast dat we deze zomer benutten om te onderzoeken of de samenwerking haalbaar is.

Bouwen aan onze koers en de regiovisie op zorg en gezondheid

We zijn trots op deze stap die naadloos past in onze nieuwe koers. Daarin benoemen we al hoe belangrijk samenwerking voor ons is in relatie tot het bieden van de beste zorg en het slim organiseren van de zorg die we geven. Maar bijvoorbeeld ook voor het delen van goed zorgpersoneel en de aantrekkelijkheid van ons ziekenhuis. Ook pakken we actief onze rol in het vervullen van de regiovisie van waaruit we werken aan samen, langer, gelukkig en gezond leven in de Achterhoek.

Waarom willen we samenwerken?

We willen graag dat ons nieuwe ziekenhuis een slim ziekenhuis is. Een flexibel ziekenhuis dat kan meebewegen met de ontwikkelingen in de zorg. Een ziekenhuis waarin onze zorg soepel kan overlopen in zorg door onze samenwerkingspartners. En een ziekenhuis dat vanzelfsprekend de beste zorg levert aan onze patiënten op het juiste moment en op de juiste plek. Hoe mooi zou het zijn dat we dat bereiken door nog intensiever samen te werken en we die zorg waar nodig ook nog eens kunnen leveren op dezelfde locatie?

Beter voor de patiënt

Door op deze manier samen te werken, verbeteren we de zorg voor de patiënt. Vanuit de verschillende expertises kunnen we nog gemakkelijker en sneller samenwerken. Patiënten kunnen sneller het ziekenhuis verlaten om te revalideren of (thuis) te herstellen. Herstelt of revalideert de patiënt op locatie? Dan is de behandelend ziekenhuisarts nog steeds dichtbij, terwijl de patiënt niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. Dat is winst, we weten hoe korter de patiënt in het ziekenhuis is, hoe beter dat is.

Wat gaan we onderzoeken?

De zomer gebruiken we om te onderzoeken of we samen kunnen werken op de locatie aan de A18. In onze sessies over een basisprogramma, waarin we de uitgangspunten bepalen voor een bijgesteld ontwerp, dachten Sensire en Klimmendaal ook al mee. We gaan nu bekijken of dit haalbaar is en hoe dit past in de nieuwbouwplannen. We verwachten in september de uitkomsten van dit onderzoek te kunnen delen. Als de uitkomst positief is sluiten we een ontwikkelovereenkomst. Los van deze overeenkomst gaan we onze samenwerking de komende jaren verder uitbouwen.
 

Laatst bijgewerkt op: 15 oktober 2021

Direct naar

waarschuwing3.jpg
Zorg in het ziekenhuis is volledig opgestart na ICT-storing