Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Kunstcommissie

Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 08 april 2022

De kunstcommissie beheert de kunstcollectie van het Slingeland Ziekenhuis, verwerft nieuwe werken en adviseert over het kunstbeleid. Daarnaast coördineren zij de wisselende exposities binnen het ziekenhuis.
Door middel van beeldende kunst levert de commissie een bijdrage aan de verfraaiing van het interieur en de directe omgeving van het Slingeland Ziekenhuis. Men streeft er naar dat de tentoongestelde en aan te schaffen kunstwerken passen bij het kwaliteitsniveau en de functie van het ziekenhuis.

Collectie

De vaste kunstcollectie van het ziekenhuis omvat ruim 400 kunstwerken en vormt een belangrijk onderdeel om een prettige leefomgeving te creëren voor patiënten, bezoekers en personeel. Onder verantwoordelijkheid van de kunstcommissie wordt de kunst in het ziekenhuis geselecteerd en getoond in openbare ruimten, zoals gangen en wachtruimten. In de loop der jaren is er een interessante collectie opgebouwd wat betreft grafiek en fotografie. Vele bekende namen van kunstenaars kunt u tegenkomen in de openbare ruimten van het ziekenhuis, zoals Corneille, Lucebert, Armando, Raveel, Jan Sierhuis, Jef Diederen, Jan Cremer, R.Tolman, A. Freymut, R.Birza, Krin Rinsema.
Ook het mensgrote beeld in de binnentuin van Henk Visch verdient uw aandacht.
De wisselende exposities in de poligang, de vitrines in de centrale hal, de personeelsgang en in de zomermaanden in de binnentuin, zorgen voor een afwisseling in stijlen van kunst.

Contact

De kunstcommissie is bereikbaar via e-mail: kunstcommissie@slingeland.nl.

Actueel

De informatie over de actuele exposities kunt u vinden in de nieuwsrubriek op deze website.

V.l.n.r. Marianka Nieber, Maryan Bömer, Jantina Meulenveld, Henk Willink, Karel Peters (zittend), Ans van Maanen, Leo Harmsen, Johan de Boer, Ton Krabbenborg, Tanja Beeftink en Bram Looman. (Nelly Spil ontbreekt op de foto).

Laatst bijgewerkt op: 08 december 2023

Direct naar

Klinisch verloskundige Dewi Timmer geeft de zwangere Loes Fransen instructies over het mobiele CTG-apparaat.
Slingeland start met thuismonitoring zwangere vrouwen