Overslaan en naar de inhoud gaan
search
Mijn Slingeland

Mijn Slingeland

Mijn Slingeland: informatie over DigiD

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022

DigiD staat voor digitale identiteit. Het is een gemeenschappelijk systeem waarmee u zich online kan identificeren. Met DigiD kunt u veilig en eenvoudig inloggen bij overheidsinstanties, maar ook bij zorgverzekeraars en het ziekenhuis.

Om gebruik te maken van Mijn Slingeland heeft u een DigiD mét sms-functie nodig. 

Aanvragen DigiD

Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl via de knop ‘aanvragen of activeren’. Om een DigiD aan te vragen heeft u uw Burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit nummer vindt u op uw legitimatiebewijs.

SMS-controle toevoegen aan uw DigiD

Heeft u al een DigiD, maar zonder sms-functie? Dan kunt u deze toevoegen door in te loggen op Mijn DigiD. Nadat u bent ingelogd kunt u de sms-controle aan uw DigiD toevoegen. 

Als u geen mobiele telefoon heeft kunt u de controle-sms ook op een vaste telefoonlijn ontvangen. U ontvangt dan een gesproken bericht met de code.

DigiD activeren

Na het aanvragen of uitbreiden van uw DigiD ontvangt u per post een activeringscode. Dit kan vijf dagen duren. Met deze code activeert u uw DigiD. Hoe u dit doet staat uitgelegd in de brief die u ontvangt.

DigiD App installeren en gebruiken

Als u uw DigiD met sms-controle heeft ingesteld, kunt u ook de DigiD app op uw mobiele telefoon installeren. U kunt dan veilig en makkelijk inloggen op Mijn Slingeland. In  de instructievideo ziet u precies hoe dit werkt. 


Video: Inloggen met DigiD app

Laatst bijgewerkt op: 22 november 2022

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen