Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Neurochirurgie

Gepubliceerd op: 16 januari 2008

Neurochirurgie is de chirurgie van het zenuwstelsel en behoort zoals andere 'snijdende medische beroepen' tot de chirurgische specialismen. Het terrein van de neurochirurgie omvat het centrale zenuwstelsel. Dat zijn de hersenen en het ruggenmerg, maar ook hun benige omhulsels. Deze omhulsels (respectievelijk de schedel en de wervels) liggen heel dicht om het zenuwstelsel waardoor bij aandoeningen van schedel of wervels al spoedig de hersenen of het ruggenmerg betrokken zijn.

Verder omvat de neurochirurgie het terrein van het perifere zenuwstelsel, dat zijn bijvoorbeeld de zenuwen die naar de ledematen verlopen. De neurochirurg behandelt dus de aandoeningen van het zenuwstelsel die voor chirurgisch ingrijpen toegankelijk zijn. Dit zijn over het algemeen geen ziekten die het zenuwstelsel op meerdere plaatsen treffen, maar aandoeningen die plaatselijk zijn en daardoor chirurgisch verholpen kunnen worden, zoals een tumor of een vaatafwijking op een bepaalde plaats die verwijderd kan worden, een zenuw die op een bepaalde plaats is doorgesneden en gehecht kan worden.

De neurochirurg Drs. M.J. Driesse (BIGnr. 09042669301) maakt deel uit van de afdeling Neurologie in het Slingeland Ziekenhuis. 

Afspraak maken

Wanneer u een afspraak wilt maken kan dat bij de balie van de polikliniek Neurologie of via telefoonnummer (0314) 32 95 76, op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur. Een afspraak maken bij de neurochirurg kan alleen met een verwijzing van de neuroloog.
Bent u verhinderd voor een afspraak, dan verzoeken wij u om tijdig contact op te nemen.

Afspraken die met voorrang (spoed) moeten plaatsvinden:

  • bij ons bekende patiënten: afspraak wordt gemaakt via het secretariaat, telefoonnummer (0314) 32 95 76.
  • nieuwe patiënten: afspraak wordt door de huisarts eerst gemaakt bij de neuroloog. Deze verwijst u dan door naar de neurochirurg.

 

Polikliniek Neurologie en Neurochirurgie

Bij het bezoek aan de polikliniek wordt u verzocht ervoor te zorgen dat u de volgende zaken meeneemt:

  • een geldig legitimatiebewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan vóór uw afspraak bij de Inschrijfbalie in de centrale hal.
  • de verwijsbrief van de verwijzend arts.
  • medicijnkaart en/of uw medicijnen indien u die gebruikt. Zorg voor een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit is te verkrijgen bij uw apotheek.
  • leesbril indien u die gebruikt.

De polikliniek Neurochirurgie bevindt zich op de begane grond bij polikliniek Neurologie. U volgt routenummer 38.
Bij een polikliniekbezoek wordt u verzocht, voordat u plaatsneemt in de wachtkamer, zich te melden bij de balie. Daarbij moet u de verwijskaart en/of verwijsbrief van de verwijzend arts (uw huisarts of specialist) overleggen. U wordt uit de wachtkamer opgehaald door de neurochirurg.

Na het bezoek aan de specialist en indien nader onderzoek moet plaatsvinden, wordt u verder geholpen door de medisch secretaresse van de polikliniek.

Laatst bijgewerkt op: 18 november 2021

Direct naar

keuken1-klein.jpg
Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding