Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Nieuwe manier van opleiden geneeskunde studenten

Opleider en zorgpartners in de regio slaan de handen ineen voor 'Longitudinaal Traject coschappen'

Gepubliceerd op: 18 oktober 2022

Een initiatief en samenwerking tussen Radboudumc, het Slingeland Ziekenhuis, Huisartsenzorg Oude IJssel (HOZIJ) en andere zorgpartners in de regio West Achterhoek.

Doetinchem – vanaf 1 januari 2023 gaan Radboudumc, Slingeland Ziekenhuis, Huisartsenzorg Oude IJssel en andere zorgpartners een unieke samenwerking aan in de West-Achterhoek. Doel is om artsen-in-opleiding breed op te leiden binnen de regio zodat zij zich daar uiteindelijk ook gaan vestigen. Op 18 oktober is de aftrap van het project ‘Longitudinaal Traject coschappen’ in het Slingeland Ziekenhuis.  

Zorgpartners werken samen aan een nieuwe manier van opleiden

In dit Longitudinaal Traject werken het Radboudumc, opleiding Geneeskunde, samen met het Slingeland ziekenhuis, huisartsen verbonden aan Huisartsenzorg Oude IJssel en Verpleeghuizen uit de regio West Achterhoek in het opleiden van geneeskundestudenten. De studenten zijn tijdens hun coschappen voor langere tijd verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis en lopen naast de klinische stages wekelijks ook één dag stage bij een vaste huisartsenpraktijk of verpleeghuis. 

Breed opgeleide studenten die zich vestigen in de regio

Het langer opleiden op een vaste plek in hetzelfde ziekenhuis, in combinatie met de leerplekken buiten het ziekenhuis, moet leiden tot breed opgeleide studenten met kennis van het veranderende zorglandschap. Die kennis is nodig omdat steeds meer zorg juist buiten het ziekenhuis zal worden geleverd. Het project is er speciaal op gericht om studenten te stimuleren na het afstuderen te kiezen voor een baan in de West-Achterhoek en zich hier te vestigen als arts.

Het is de bedoeling om het project in volgende fases uit te breiden naar andere regio’s.
Eind februari 2023 zullen de eerste coassistenten starten met het traject.

Laatst bijgewerkt op: 21 oktober 2022

Direct naar

Ingang Spoedeisende Hulp
Zaterdag 2 maart oefent het Slingeland crisissituatie met lotusslachtoffers