Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Al uw medische gegevens op één plek

Gepubliceerd op: 19 juni 2023

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. In deze app of website verzamelt u uw medische gegevens van verschillende zorgaanbieders. Bijvoorbeeld uw medische gegevens van de huisarts. Of van de specialist in ons ziekenhuis. Zo heeft u alle informatie op één plek. Ook kunt u gegevens toevoegen in uw PGO die u zelf meet. Zoals uw bloeddruk of uw gewicht. 

Waarom een PGO gebruiken?

U verzamelt gegevens over uw gezondheid op één plek. Een PGO is van uzelf. Er kan verder niemand meekijken. Bekijk hiernaast de video ‘Waarom zou je een persoonlijke gezondheidsomgeving willen gebruiken’. 

Verschillende PGO’s 

Er zijn verschillende PGO’s. U kiest zelf een PGO dat bij u past. Bij het maken van een keuze kunt u gebruik maken van de keuzehulp.
Op alle PGO’s kunt u uw medische gegevens van het Slingeland Ziekenhuis ophalen en inzien.

Eerst oefenen met een voorbeeld PGO? Dat kan! Op deze website kunt u zien hoe een PGO eruit kan zien en wat u er mee kunt.

Medische gegevens ophalen

Het Slingeland Ziekenhuis en uw PGO kunnen veilig verbinding maken via MedMij. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. In uw PGO zoekt u het Slingeland Ziekenhuis op. Daarna kunt u een kopie van uw medische gegevens in uw PGO zetten.


Veelgestelde vragen

Bekijk hier veelgestelde vragen over PGO’s.

 

Laatst bijgewerkt op: 28 mei 2024

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden