Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Polikliniek Hartrevalidatie

Gepubliceerd op: 17 juni 2011

Het Slingeland Ziekenhuis biedt patiënten die waren opgenomen op de hartbewaking (CCU) of de verpleegafdeling Cardiologie (N1) de mogelijkheid deel te nemen aan de poliklinische hartrevalidatie. Hartrevalidatie is bedoeld voor patiënten die een hartaandoening hebben en/of een ingreep aan het hart hebben ondergaan. Maar ook als u niet opgenomen bent geweest kan de cardioloog of verpleegkundig specialist u verwijzen naar de poli Hartrevalidatie.

Hartrevalidatie heeft enerzijds als doel de patiënt te ondersteunen bij herstel, anderzijds om te helpen om (opnieuw) een gezonde en actieve leefstijl te ontwikkelen. Via de poliklinische revalidatie krijgen de patiënt en de partner of naaste adviezen om in het leven weer de juiste balans te vinden.

Locatie

Meldt u zich bij de polikliniek Cardiologie (route 58), daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer van de Nazorg-polikliniek Hartrevalidatie (route 66). U wordt opgehaald.

Afspraak maken

Na verwijzing van uw arts/specialist kunt u tijdens kantooruren via de polikliniek Cardiologie een afspraak maken. Telefoonnummer (0314) 32 95 55.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator Hartrevalidatie van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur via tel. (0314) 32 93 22. Of u stuurt een e-mail: hartrevalidatie@slingeland.nl

Werkwijze

U wordt uitgenodigd op de Nazorg-polikliniek Hartrevalidatie voor een persoonlijk intakegesprek met de coördinator Hartrevalidatie. In dit gesprek worden alle onderdelen van het revalidatieprogramma besproken en afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. De programmaonderdelen worden in groepsverband gegeven, maar individuele begeleiding is soms ook mogelijk.
Poliklinische hartrevalidatie wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Meer informatie in de folder

Er is online ook een folder beschikbaar over de poliklinische hartrevalidatie.




Laatst bijgewerkt op: 04 november 2021

Direct naar

Prototype Inreda AP6. De kunstalvleesklier zit met twee slangetjes verbonden aan de buik van de patiënt. ©Inreda Diabetic
Resultaten studie kunstmatige alvleesklier voor diabetespatiënten veel belovend