Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Registratie BSN en legitimatieplicht

Gepubliceerd op: 05 februari 2021

Zorgverleners in Nederland zijn verplicht om het burgerservicenummer van de patiënt te gebruiken in hun administratie. Het BSN is een uniek en persoonsgebonden nummer en staat vermeld op uw identiteitsbewijs. Omdat het ziekenhuis uw BSN moet vastleggen in haar administratie vragen wij nieuwe patiënten zich vóór een eventuele afspraak te melden bij de Inschrijfbalie

Geldig identiteitsbewijs

Voor het registreren bij de Inschrijfbalie heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig. Ook als u uw gegevens (naam, adres, huisarts) wilt wijzigen, dient u altijd uw legitimatie mee te nemen.
Tevens voegen we graag een foto aan uw dossier toe. Hiervoor gebruiken we de foto van uw legitimatie of de Inschrijfbalie maakt een nieuwe foto van u. Uiteraard kunt u hier ook bezwaar tegen maken, maar door een foto aan uw dossier toe te voegen bent u sneller te identificeren en wordt de kans op misbruik van uw gegevens kleiner.

Legitimatieplicht

Als u medische zorg krijgt, moet u zich kunnen legitimeren. Dit geldt ook in het Slingeland Ziekenhuis. Daarom vragen wij u om bij elke afspraak in het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs te laten zien. Zo weten we dat we de juiste patiënt en het juiste dossier voor ons hebben. De legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor alle leeftijden.
Als geldig legitimatiebewijs kunt u de onderstaande documenten gebruiken:

    • Paspoort
    • Identiteitskaart
    • Rijbewijs
    • Vreemdelingendocument

Zie ook: informatie Rijksoverheid.

Laatst bijgewerkt op: 08 december 2023

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden