Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Slingeland behaalt Qualicor accreditatie voor kwaliteit en veiligheid

Gepubliceerd op: 06 juli 2023

In mei bezocht een auditteam van Qualicor Europe het Slingeland Ziekenhuis om te toetsen of aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen wordt voldaan. Het resultaat is vandaag officieel bekendgemaakt: het Slingeland Ziekenhuis heeft de accreditatie met vlag en wimpel behaald!

Deze nieuwe accreditatie geldt voor de duur van 5 jaar. Qualicor Europe zet zich in voor accreditaties die goed aansluiten bij de dagelijkse realiteit: hoe lever je iedere dag weer betere zorg. Het behalen van een Qualicor-accreditatie is het belangrijkste kwaliteitslabel voor een ziekenhuis. Tijdens de audit bezochten de auditoren veel afdelingen, spraken zij met medewerkers, specialisten en patiënten. Ze namen de belangrijke werkprocessen onder de loep. Het positieve oordeel van Qualicor Europe betekent dat patiënten in een ziekenhuis komen waar basiseisen voor kwaliteit gewaarborgd zijn en waar iedere dag hard gewerkt wordt om de zorg nóg beter te maken.

Het auditteam had veel lof voor de openheid, het enthousiasme en plezierige sfeer waarin zij zijn ontvangen. Er was geen sprake van onzekerheid of spanning bij de medewerkers die zij hebben gesproken. 

“Binnen het Slingeland Ziekenhuis is door het auditteam een breed gedragen veiligheidsdenken ervaren. In de gesprekken met medewerkers, patiënten en tijdens bezoeken aan afdelingen is gebleken dat aan de strategische pijler (patiënt)veiligheid wordt vormgegeven in alle geledingen van de organisatie. Inwoners uit de regio zijn trots op hun ziekenhuis en voelen zich als patiënt niet alleen gehoord, maar ook op hun gemak en dus veilig.”

Quote uit het auditrapport

Bestuurder Jeltje Schraverus benadrukte dat vooral ieders dagelijkse inspanning om het werk zo goed mogelijk te doen en continu te (blijven) verbeteren, bijdraagt aan dit mooie, gezamenlijke resultaat: “Iets om trots op te zijn!”  

Laatst bijgewerkt op: 10 juli 2023

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden