Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Slingeland doet mee aan campagne Samen Beslissen

Gepubliceerd op: 08 september 2021

Het Slingeland Ziekenhuis doet mee aan de landelijke campagne Samen Beslissen die vandaag (6 september) van start gaat. We vinden het belangrijk dat patiënten en zorgverleners samen beslissen welke zorg het beste past bij iemands persoonlijke situatie. Dat begint met een goed gesprek. De campagne is gericht op zowel zorgverleners als patiënten en geeft tips en hulpmiddelen om een goed gesprek te voeren.

Campagne
Vanaf vandaag is de campagne te zien en te horen op TV, radio, billboards en online. In het ziekenhuis worden o.a. posters en flyers verspreid op poliklinieken en verpleegafdeling. Zorgverleners en patiënten kunnen terecht op www.begineengoedgesprek.nl waar veel tips en hulpmiddelen te vinden zijn.

Begin een goed gesprek

Samen beslissen begint met een goed gesprek tussen patiënt en zorgverlener. De patiënt heeft de kennis over zijn of haar situatie, wensen en behoeften. De zorgverlener heeft kennis over mogelijke behandelingen, onderzoeken, medicatie of ondersteuning. Door samen te beslissen krijgt de patiënt de zorg die het beste is afgestemd zijn/haar wensen en behoefte.

Meer informatie

Laatst bijgewerkt op: 13 september 2021

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen