Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Slingeland Ziekenhuis zoekt nieuw lid Raad van Bestuur

Gepubliceerd op: 22 mei 2024

​Nadat Jeltje Schraverus als interim bestuursvoorzitter is opgevolgd door Otwin van Dijk, gaat het Slingeland Ziekenhuis nu ook op zoek naar een structurele invulling voor de functie van lid Raad van Bestuur. Deze positie wordt momenteel op tijdelijke basis vervuld door Paul Nijssen. Zodra er een geschikte kandidaat is gevonden, zal hij zijn taken overdragen. Deze week start de werving voor de vacature.

Paul Nijssen is in mei vorig jaar naar het Slingeland Ziekenhuis gekomen met als belangrijkste opdracht om met de banken tot een overeenkomst te komen voor de financiering van de nieuwbouw. Nu hij deze opdracht samen met betrokken collega’s succesvol heeft afgerond, is er tijd en ruimte voor een bestuurder die samen met Otwin van Dijk structureel mee kan helpen bouwen aan de toekomst van het Slingeland.

Inhoud van de functie

Nijssen is als lid van de Raad van Bestuur in het verlengde van zijn portefeuille verantwoordelijk voor de aansturing van de bedrijfsvoering en de externe vertegenwoordiging van de organisatie. Zijn portefeuille omvat financiën, vastgoed & bouw, zorgverkoop, facilitair en ICT & informatiebeveiliging. Of zijn opvolger precies dezelfde portefeuilleverdeling zal overnemen, wordt in samenspraak met de voorzitter Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht vastgesteld.

Selectietraject

De vacature staat vanaf deze week online. Daarna zullen er verschillende selectiegesprekken plaatsvinden tussen kandidaten, de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht. Vervolgens wordt er een voorkeurskandidaat gepresenteerd aan de ondernemingsraad en cliëntenraad. Na positief advies is er groen licht en kan een kandidaat benoemd worden. Dit zal naar verwachting ergens deze zomer zijn.

Klik hier voor de vacature.

Laatst bijgewerkt op: 22 mei 2024

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden