Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober

Doe je mee?

Gepubliceerd op: 14 september 2022

Rook jij, maar wil je graag stoppen? Doe dan op 1 oktober mee aan Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Stoptober geeft je op allerlei manieren steun om dit vol te houden, waardoor de kans groter is dat je blijvend stopt met roken. Als Rookvrij Ziekenhuis staan wij volledig achter dit initiatief en moedigen we rokers daarom aan om mee te doen. 

Positieve aanpak

Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Met deze app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen je stoppoging vol te houden. Via Stoptober heb je ook toegang tot een grote online community. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram blijf je in contact met je medestoppers en vind je afleiding en support op de momenten dat jij dat nodig hebt. Meer over de ondersteuning die Stoptober kan bieden vind je op www.stoptober.nl.

 

Ondersteuning in de regio

Er zijn ook verschillende organisaties in de regio die hulp bieden bij stoppen met roken. Kijk voor meer informatie over initiatieven in de regio op www.achterhoekrookvrij.nl.

De werkgroep Achterhoek Rookvrij organiseert binnenkort twee Stoptober-bijeenkomsten in de Achterhoek: 

  • 21 september van 19.30-21.00 u bij VV Doetinchem (Bezelhorstweg 85)
  • 27 september van 19.30-21.00 u in het gemeentehuis van Winterswijk (Stationsstraat 25) 

Tijdens deze bijeenkomsten worden deelnemers voorbereid om succesvol mee te kunnen doen aan Stoptober. Aanmelden voor deze gratis bijeenkomsten kan door te mailen naar stoptober@ggdnog.nl. De bijeenkomsten zijn gratis.

 

Verwijzing van de huisarts

Informeer van tevoren bij je zorgverzekeraar welke trajecten worden vergoed. Vraag je huisarts naar de mogelijkheden en een verwijzing. Met een verwijzing van de huisarts of specialist kun je ook terecht bij onze eigen polikliniek Stoppen-met-roken

 

Laatst bijgewerkt op: 14 september 2022

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden