Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Vertrek en nazorg

Ontslag uit het ziekenhuis

Gepubliceerd op: 02 april 2012

Vaak is van tevoren niet precies bekend hoe lang u in het ziekenhuis moet blijven. Als u weer naar huis kunt, zal uw behandelend arts dat van te voren met u bespreken. De arts geeft aan uw huisarts door dat u met ontslag gaat.

Medicijnen

U krijgt uw eigen medicijnen mee terug naar huis, tenzij er iets anders afgesproken is. Voor de (nieuwe) medicijnen die u na ontslag moet gebruiken kunt u terecht bij de Apotheek de Oude IJssel in het TEC-gebouw (volg route op het terrein van het ziekenhuis). Patiënten van het Slingeland Ziekenhuis kunnen hier hun medicatie afhalen tussen 08.00 en 17.30 uur. U kunt dus onmiddellijk bij vertrek uit het ziekenhuis de medicijnen ophalen in Apotheek Oude IJssel. Hierdoor zorgt de apotheek voor een extra service, aangezien patiënten na het ziekenhuisbezoek niet meer naar de eigen apotheek hoeven, maar bij vertrek alle medicijnen in hun bezit hebben.

Vervoer

De verpleegkundige bespreekt met u hoe u naar huis kunt gaan. Uw familie of een kennis kan u ophalen. Als het op medisch advies  noodzakelijk is dat u liggend vervoerd wordt, regelt de verpleegkundige dat u met de ambulance naar huis gebracht wordt.

Nazorg

Mogelijk heeft u na uw ziekenhuisopname of poliklinische behandeling in het ziekenhuis, aanvullende zorg nodig. Vaak kunt u deze hulp thuis ontvangen. Soms is meer zorg nodig dan u thuis kunt krijgen en gaat u naar een verzorgingshuis, verpleeghuis of zorghotel.

Transferbureau Zorg

In het Slingeland Ziekenhuis zorgen medewerkers van het Transferbureau Zorg, de transferverpleegkundigen, ervoor dat de zorg na uw ziekenhuisopname wordt geregeld. U bespreekt uw zorgvraag met de verpleegkundige van de verpleegafdeling. Deze afdelingsverpleegkundige overlegt vervolgens met de transferverpleegkundige.

Kiezen

U kunt zelf kiezen van welke organisatie u zorg afneemt. Om een keuze te kunnen maken, kunt u onder andere terecht op www.kiesbeter.nl  en www.zorgkaartnederland.nl.

Deel uw ervaring met ons

Wij horen graag hoe u uw verblijf/behandeling in het Slingeland Ziekenhuis heeft ervaren. Als u uw e-mailadres is geregistreerd in ons systeem (via balie of in Mijn Slingeland) krijgt u na een opname van ons een verzoek om een vragenlijst over uw opname in te vullen op uw e-mailadres.
Heeft u geen vragenlijst gekregen, dan kunt u ook deze algemene digitale vragenlijst gebruiken om uw ervaringen te delen met ons.

Folders

Er zijn folders beschikbaar over de verschillende vormen van zorg en het aanvragen van deze zorg.

 

Laatst bijgewerkt op: 04 oktober 2021

Direct naar

stoptober1.jpg
Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober