Coronavirus

Maatregelen met betrekking tot het coronavirus


Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Lees dan de informatie hieronder die belangrijk is voor uw bezoek.

Afspraak in het ziekenhuis
Bloedafname
Op bezoek

Bekijk ook onze veelgestelde vragen
 
Coronacheck button

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis?
Doe dan eerst de digitale coronacheck

 
 

Afspraak in het ziekenhuis  

Een afspraak? Vul eerst de digitale coronacheck in!

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Vul binnen 24 uur voor uw afspraak eerst de vragen in van de digitale coronacheck. Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Lukt het niet om de digitale coronacheck te doen? Neem dan in de volgende gevallen telefonisch contact op met het ziekenhuis om te bespreken of uw afspraak uitgesteld moet worden of door kan gaan:
 • U heeft klachten zoals verkoudheid, hoesten (meer dan normaal) of koorts.
 • U bent de afgelopen 10 dagen positief getest op corona en nog niet 72 uur vrij van klachten.
 • U zit op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie (quarantaine).
 • U heeft in de afgelopen 10 dagen nauw contact gehad met iemand die corona heeft. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.
 • U bent 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was. Ook als u na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Kom alleen naar uw afspraak

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis, vragen we u om alleen te komen en geen begeleider mee te nemen. Alleen in noodzakelijke gevallen* is het toegestaan een begeleider mee te nemen. Er mag dan maximaal 1 begeleider mee.
 
Een begeleider mag niet mee als hij/zij:
 • klachten heeft (zoals verkouden, koorts en/of luchtwegklachten);
 • op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie zit;
 • de afgelopen 10 dagen in contact is geweest met iemand die corona heeft (ook niet als hij/zij na 5 dagen negatief getest is);
 • 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied is geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was (ook niet als hij/zij na 5 dagen negatief getest is).
*Noodzakelijke begeleiding: bij patiënten die niet zelfredzaam zijn, minderjarig (kind), verward of onrustig zijn. Of als u specifiek toestemming heeft gekregen van de arts of poli-assistent.

Draag een chirurgisch mondneusmasker

Voor iedereen vanaf 13 jaar die het ziekenhuis betreedt, geldt dat zij een chirurgisch mondneusmasker dragen in ons gebouw. Uw eigen mondkapje wordt bij het controlepunt omgewisseld voor een chirurgisch mondneusmasker dat wij uitreiken. U draagt het chirurgisch mondneusmasker gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

Kom niet te vroeg

Om te voorkomen dat veel patiënten in de wachtkamer zitten, vragen wij u om maximaal 5 minuten vóór uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer van de polikliniek.

Controlepunt bij de ingang

Als ziekenhuis zijn wij extra alert op klachten die kunnen wijzen op het coronavirus. We hebben daarom bij de ingang een controlepunt ingericht.
 • U desinfecteert uw handen bij binnenkomst.
 • Een medewerker vraagt of u de coronacheck heeft gedaan en welk advies u kreeg. Als u de coronacheck nog niet heeft gedaan, dan stelt de medewerker u een aantal vragen om te beoordelen of extra maatregelen nodig zijn.
 • U ontvangt een chirurgisch mondneusmasker. Uw eigen mondkapje wisselt u voor dit mondneusmasker. 

Na uw bezoek

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.Bloedafname 

Let op: een aantal van onze bloedafnamelocaties zijn gewijzigd. Kijk op slingeland.nl/bloedafname voor een actueel overzicht.

Kom niet bloedprikken als u:
 • klachten heeft zoals verkoudheid, hoesten (meer dan normaal) of koorts;
 • de afgelopen 10 dagen positief getest bent op corona en nog niet 72 uur vrij van klachten bent;
 • op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie (quarantaine) zit;
 • in de afgelopen 10 dagen nauw contact heeft gehad met iemand die corona heeft (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent);
 • 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied bent geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent).
Overleg in deze gevallen met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is of kan worden uitgesteld.

Draag een mondkapje

Op onze afnamelocaties is het dragen van een eigen mondkapje verplicht. Alleen in het ziekenhuis wordt uw eigen mondkapje omgewisseld voor een chirurgisch mondneusmasker. 

 

Op bezoek  

Wilt u een patiënt in ons ziekenhuis bezoeken? Doe dan eerst de digitale coronacheck (maximaal 24 uur van tevoren). Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Bekijk ook onze bezoekregels en bezoektijden per afdeling. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het schikt.

Kom niet op bezoek als u:
 • klachten heeft (zoals verkouden, koorts en/of luchtwegklachten);
 • in thuisisolatie zit op verzoek van de GGD of het ziekenhuis.
 • de afgelopen 10 dagen nauw contact heeft gehad met iemand die corona heeft (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent);
 • u onlangs in een gebied met kleurcode oranje of rood bent geweest (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent).

Patiënten met (verdenking van) corona

Patiënten met (verdenking van) corona mogen bezoek ontvangen. Hiervoor geldt dezelfde bezoekregeling als voor andere patiënten. 

Draag een chirurgisch mondneusmasker

Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een chirurgisch mondneusmasker verplicht in ons ziekenhuis. Uw eigen mondkapje wordt bij het controlepunt omgewisseld voor een chirurgisch mondneusmasker dat wij uitreiken. U draagt het chirurgisch mondneusmasker gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

 

Ontvangen van sms-berichten

Als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is, ontvangt u sms-berichten van ons. In deze sms-berichten staan maatregelen genoemd die in ons ziekenhuis gelden vanwege het coronavirus. Zo zorgen we er samen voor dat u goed voorbereid naar uw afspraak in het ziekenhuis komt.

 

Vragen 

Heeft u nog vragen?

 

Laatst bijgewerkt op: 07-04-2021

Deel deze pagina: