Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Apotheek Oude IJssel

Poliklinische apotheek en dienstapotheek

Gepubliceerd op: 15 maart 2012

Deze apotheek bevindt zich in het TEC-gebouw van het Slingeland Ziekenhuis, boven de Huisartsenpost.
Apotheek Oude IJssel is overdag een poliklinische apotheek en gedurende de avond, nacht en weekenden is deze apotheek de dienst-apotheek voor de regio Doetinchem en omstreken. U kunt ook te allen tijde terecht voor zelfzorgmiddelen zonder recept.

Adres:
Kruisbergseweg 27
7009 BL Doetinchem
Tel: 0314 - 32 93 88

E-mail: 

Route Apotheek de Oude IJssel

 

Poliklinische apotheek (08.00-17.30 uur)

Bij de poliklinische apotheek kunt u terecht met recepten afkomstig van 

  • de polikliniek na een bezoek aan de specialist;
  • de verpleegafdeling na een ontslag uit het ziekenhuis;
  • de huisarts.

Dienstapotheek (17.30-08.00 uur en zondag)

Buiten de openingstijden van de andere apotheken kunt u bij de apotheek Oude IJssel terecht met uw recept van de huisartsenpost of van uw huisarts. 

Tarief dienstapotheek

Naast de prijs voor de medicijnen hanteert de dienstapotheek een diensttarief van € 52,58 op zondag en gedurende de avond en nacht. Dit tarief is inclusief BTW en komt bovenop de kosten van het geneesmiddel zelf. Dit is een kostendekkend tarief dat is afgestemd met zorgverzekeraars, de dienstapotheek heeft geen winstoogmerk.
De totale kosten van de medicijnen vallen in vrijwel alle gevallen onder de basisverzekering en worden verrekend met het verplichte eigen risico (geldt niet voor kinderen jonger dan 18 jaar).

Medicijnen na ontslag uit ziekenhuis

Een nauwe samenwerking tussen de poliklinische apotheek en het Slingeland Ziekenhuis zorgt voor een uitgebreid assortiment aan specialistische geneesmiddelen. Deze kunnen eventueel bezorgd worden bij de patiënt op de verpleegafdeling net voor deze uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

Eerste bezoek aan Apotheek Oude IJssel

Bij een eerste bezoek aan de apotheek is het van belang dat zij op de hoogte gesteld worden van uw medicijngebruik, allergieën en intoleranties. Door toestemming te geven op www.ikgeeftoestemming.nl kan de Apotheek Oude IJssel inzage krijgen in uw huidig medicijngebruik bij uw eigen apotheek en kunnen zij uw apotheek ook informeren over de medicatie die Apotheek Oude IJssel heeft geleverd. Apotheek Oude IJssel maakt gebruik van de LSP-verbinding met de omringende apotheken. Heeft u geen toestemming verleend om uw medicatiegegevens in te zien via het LSP, neem dan een recent medicatieoverzicht mee naar de apotheek.

Privacybeleid

Als u meer wilt weten over de manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, dan verwijzen we u graag naar de privacyverklaring van Apotheek Oude IJssel.  Naast informatie over het privacybeleid, staat hier tevens vermeld waar u terecht kunt met uw vragen over persoonsgegevens.

Vragen

Voor vragen of informatie over uw medicijnen kunt u altijd bij Apotheek Oude IJssel terecht. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van de spreekkamer. Voor een persoonlijk gesprek met de apotheker bent u ook van harte welkom. Voor informatie over medicijnen, kunt u ook terecht op www.apotheek.nl.

Medewerkers

Apotheek Oude IJssel heeft 8 medewerkers in dienst, die voornamelijk in de poliklinische apotheek werken. Beherend apotheker is mevr. dr. C.C.R. Callens (BIG  59059362317).
Er zijn 25 apothekersassistenten werkzaam tijdens de diensturen in avond, nacht en weekenden. Zij worden bijgestaan door een achterwachtapotheker, die telefonisch bereikbaar is en de recepten controleert. 

Kwaliteitskeurmerk

Apotheek Oude IJssel is HKZ gecertificeerd sinds september 2012.

Laatst bijgewerkt op: 08 december 2023

Direct naar

bloedafname-2.jpg
Nieuwe bloedafnamelocatie in Vorden