search
Coronacheck

Coronacheck

Maatregelen met betrekking tot het coronavirus

Gepubliceerd op: 01 april 2021

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis?
Doe dan eerst de digitale coronacheck.

Coronacheck

Lees de informatie die belangrijk is voor uw bezoek:

Een afspraak? Vul eerst de digitale coronacheck in!

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Vul binnen 24 uur voor uw afspraak eerst de vragen in van de digitale coronacheck. Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Lukt het invullen niet?

Lukt het niet om de digitale coronacheck te doen? Neem dan in de volgende gevallen telefonisch contact op met het ziekenhuis om te bespreken of uw afspraak uitgesteld moet worden of door kan gaan:

 • U heeft coronaklachten en u heeft zich niet laten testen.
 • U bent in de afgelopen 7 dagen positief getest op corona.
 • U heeft in de afgelopen 10 dagen nauw contact gehad met iemand die corona heeft. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.
 • U bent 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Naar een afspraak in het ziekenhuis

- Kom alleen naar uw afspraak

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis, vragen wij u om alleen te komen. Indien noodzakelijk mag u 1 begeleider meenemen. Zo zorgen we ervoor dat het niet te druk wordt in het ziekenhuis en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

- Het dragen van een chirurgisch mondneusmasker is verplicht

In het Slingeland Ziekenhuis is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Wij vragen kinderen van 9 t/m 12 jaar ook een mondneusmasker te dragen (dringend advies). Bij de ingang krijgt of pakt u een chirurgisch mondneusmasker. Gedurende uw bezoek aan het ziekenhuis houdt u uw mondneusmasker op. Draag het mondneusmasker over mond én neus en raak het niet aan met uw handen. 

- Kom niet te vroeg

Om te voorkomen dat veel patiënten in de wachtkamer zitten, vragen wij u om maximaal 5 minuten vóór uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer van de polikliniek.

- Na uw bezoek

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.

- Algemene hygiëneregels

De basismaatregelen blijven belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 • Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten.
 • Schud geen handen.

Bloedafname

Let op: een aantal van onze bloedafnamelocaties zijn gewijzigd. Kijk op slingeland.nl/bloedafname voor een actueel overzicht.

Kom in de volgende gevallen niet bloedprikken:

 • U heeft coronaklachten en u heeft zich niet laten testen.
 • U bent in de afgelopen 7 dagen positief getest op corona.
 • U heeft in de afgelopen 10 dagen nauw contact gehad met iemand die corona heeft. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met uw behandelaar.
 • U bent 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Overleg in deze gevallen met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is of kan worden uitgesteld.

- Draag een mondkapje

Op onze afnamelocaties is het dragen van een eigen mondkapje verplicht.
 

Op bezoek  

Wilt u een patiënt in ons ziekenhuis bezoeken? Doe dan eerst de digitale coronacheck (maximaal 24 uur van tevoren). Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Lees ook onze bezoekregels en de bezoektijden per afdeling om te zien welke maatrgelen er gelden voor bezoek. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het schikt.

 

Een opname in het ziekenhuis

Patiënten die voor een geplande opname komen, ontvangen van ons de folder 'Een ziekenhuisopname in coronatijd'. In deze folder staat welke voorzorgsmaatregelen er gelden voorafgaand aan een opname.

Als u wordt of bent opgenomen in het ziekenhuis, wordt in bepaalde gevallen een coronatest gedaan. Dit is van belang voor zowel uw eigen veiligheid als die van andere patiënten en medewerkers in het ziekenhuis.

 

Ontvangen van sms-berichten

Als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is, ontvangt u sms-berichten van ons. In deze sms-berichten staan maatregelen genoemd die in ons ziekenhuis gelden vanwege het coronavirus. Zo zorgen we er samen voor dat u goed voorbereid naar uw afspraak in het ziekenhuis komt.
 

Vragen 

Heeft u een algemene vraag over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid of de website van het RIVM

 

Laatst bijgewerkt op: 03 december 2021

Direct naar

web-mondneusmasker1.png
Mondneusmasker voor kinderen vanaf 9 jaar