Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Nederlandse Hart Registratie (NHR)

Gepubliceerd op: 11 mei 2023

Om de kwaliteit van onze hartzorg te verbeteren, vergelijken wij die met die van andere ziekenhuizen. Dat doen we met de Nederlandse Hart Registratie (NHR), waar wij als ziekenhuis bij zijn aangesloten voor patiënten met een pacemaker. Daar gebruikt de NHR de gegevens van patiënten met een pacemaker voor, die wij aan hen verstrekken. De privacy van onze patiënten is daarbij gewaarborgd. Hieronder leggen wij uit wat dit betekent voor patiënten met een pacemaker.

Welke gegevens sturen wij naar de NHR? 

We sturen de gegevens over de zorg die u krijgt voor uw hart als u een pacemaker heeft. Denk hierbij aan persoonsgegevens (zoals naam of geboortedatum), medische gegevens en gegevens die misschien invloed hebben op de zorg die u krijgt, zoals uw gewicht of leeftijd.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

We vergelijken er de kwaliteit van zorg met die in andere ziekenhuizen mee. Maar ook doen we wetenschappelijk onderzoek.

Mag dat?

Ja, dat mag, want de ziekenhuizen moeten volgens de wet de kwaliteit van zorg meten en met elkaar vergelijken. Natuurlijk houden we de privacy van patiënten scherp in de gaten.

Bewaartermijn

We bewaren de gegevens uit uw dossier minstens 25 jaar na uw laatste behandeling in ons ziekenhuis.

Kan ik deze gegevens inzien, corrigeren of laten verwijderen?

U mag de gegevens die wij van uw gebruiken onder andere inzien, laten corrigeren of meestal zelfs laten verwijderen. Stuur ons dan een verzoek via informatiebeveiliging@slingeland.nl. Geef aan om welke gegevens het gaat. Wij controleren daarbij uw identiteit.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over de Nederlandse Hart Registratie, verwijzen wij u graag door naar de informatiefolder voor Nederlandse Hart Registratie

 

 

Laatst bijgewerkt op: 11 mei 2023

Direct naar

keuken1-klein.jpg
Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding