search

Regels voor bezoek

Gepubliceerd op: 14 september 2021

De verpleging informeert u graag over de geldende bezoektijden en regelingen op de afdeling. Buiten het bezoekuur om wordt geen bezoek ontvangen op de verpleegafdelingen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het schikt.

Maximaal 1 bezoeker per patiënt 

Patiënten mogen dagelijks maximaal twee verschillende bezoekers ontvangen. Deze twee bezoekers mogen niet gelijktijdig bij de patiënt op de patiëntenkamer zijn. Dus 1 bezoeker per patiënt tijdens het bezoekuur op de kamer. Zo kan er op de patiëntenkamer voldoende afstand gehouden worden. Op sommige afdelingen gelden uitzonderingen. Als dat zo is, staat dat in het overzicht van de bezoektijden bij de afdeling aangegeven.

Kinderen op bezoek

Kinderen (van alle leeftijden) tellen mee in het maximumaantal bezoekers per dag. Vanwege het hoge aantal besmettingen onder (basis)schoolkinderen, vragen wij u terughoudend te zijn een kind op bezoek te laten gaan bij een opgenomen patiënt. Wij adviseren kinderen vanaf 9 jaar dringend een mondneusmasker te dragen en 1,5 meter afstand te houden tot de patiënt die zij bezoeken.

Chirurgisch mondneusmasker verplicht

In het Slingeland Ziekenhuis is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar geldt een dringend advies. Patiënten, begeleiders en bezoekers krijgen bij de ingang een chirurgisch mondneusmasker uitgereikt. Een eigen mondkapje is niet toegestaan. Het mondneusmasker houdt u gedurende uw bezoek aan het ziekenhuis op. Bezoekers dragen het mondneusmasker ook op de kamer van de opgenomen patiënt. 

Wanneer mag u niet op bezoek komen

U mag niet naar het ziekenhuis komen als u:

  • coronaklachten heeft en u zich niet heeft laten testen;
  • in de afgelopen 7 dagen positief getest bent op corona;
  • in de afgelopen 10 dagen nauw contact heeft gehad met iemand die corona heeft (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent);
  • de afgelopen 10 dagen in een land of gebied bent geweest waarvoor het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent).

Verkoudheidsklachten en negatief getest?

Heeft u verkoudheidsklachten maar bent u bij de GGD negatief getest op corona? Dan mag u naar het ziekenhuis komen. U draagt tijdens uw gehele bezoek in het ziekenhuis een chirurgisch mondneusmasker. Een chirurgisch mondneusmasker wordt u aangeboden bij de ingang van het ziekenhuis. 

Bekijk de bezoektijden voor de verpleegafdelingen


 

Laatst bijgewerkt op: 03 december 2021

Direct naar

web-mondneusmasker1.png
Mondneusmasker voor kinderen vanaf 9 jaar