Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Slingeland tekent intentieverklaring gezonde voeding

Goede zorg proef je!

Gepubliceerd op: 28 juni 2022

We weten al heel lang dat gezonde voeding een belangrijke factor is voor een goed en sneller herstel van patiënten. Als ziekenhuis hebben we daarin een voorbeeldrol naar de buitenwereld. Daarom doet het Slingeland Ziekenhuis mee aan het project Goede zorg proef je. Ton Hazekamp, lid van de Raad van Bestuur ondertekende daartoe de intentieverklaring. We verbinden ons aan de doelstellingen uit dit project, samen met 20 andere instellingen. 

Nationaal Preventieakkoord

Gezonde voeding in ziekenhuizen is één van de aandachtspunten in het Nationaal Preventieakkoord dat in 2018 is ondertekend door o.a. het ministerie VWS, de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). 

Er wordt ingezet op gezondere voeding en een gezond voedingspatroon.
Het streven is dat in 2025 50% van de ziekenhuizen een gezond voedingsaanbod heeft en 100% in 2030. Slingeland zet zich al jaren in voor een gezond voedingsaanbod.

Intentieverklaring

Door de ondertekening verbindt het Slingeland Ziekenhuis zich aan de doelstellingen die in de intentieverklaring staan. We zetten ons in voor preventie van overgewicht, obesitas en gerelateerde ziekten. We promoten een gezond voedingspatroon en het eten van producten uit de Schijf van Vijf.
In 2025 zullen de volgende doelen zijn gerealiseerd:

  • Ons ziekenhuis heeft een visie op een gezond voedingsaanbod;
  • Wij hebben een gezond productaanbod in alle productgroepen van de Schijf van Vijf gerealiseerd voor patiënten, personeel en bezoekers;
  • Wij voldoen aan alle criteria uit de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum (op alle plekken waar eten en drinken wordt aangeboden binnen het ziekenhuis);
  • Wij voldoen aan de succesfactoren voor het patiëntenmaaltijdservice systeem op basis van het rapport 'Voedingsconcepten in Ziekenhuizen'.

Meer informatie over het project: goedezorgproefje.nl 

Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2022

Direct naar

Ingang Spoedeisende Hulp
Zaterdag 2 maart oefent het Slingeland crisissituatie met lotusslachtoffers