Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Stomaconsulent

Verpleegkundige begeleiding voor (toekomstige) stomapatiënten

Gepubliceerd op: 29 september 2011
In het Slingeland Ziekenhuis zijn twee stomaconsulenten werkzaam. Deze stomaconsulenten hebben zich gespecialiseerd in stomazorg en werken op de polikliniek.

De stomaconsulent kan het volgende voor u betekenen:
  • Zij kan u en uw naaste familieleden veel vertellen over de stoma, de gevolgen daarvan, de behandeling, de stomaverzorging en de verschillende materialen, wat kan de stoma voor u betekenen in het dagelijkse leven mbt werk / hobby's etc
  • Zij helpt u na de operatie, met betrekking tot uw herstel en het leren omgaan met de stoma afhankelijk van uw hulpvraag samen met de afdelingsverpleegkundigen.
  • Na ontslag uit het ziekenhuis heeft u een vervolgafspraak bij haar voor een poliklinische controle.
  • Zij kan uw vragen beantwoorden, helpen met eventuele problemen en u adviseren.

Telefonisch spreekuur

De stomaconsulent heeft een telefonisch spreekuur van 10.00 uur tot 10.30 uur. Telefoonnummer: (0314) 32 99 88 (polikliniek Chirurgie). De secretaresse van de polikliniek Chirurgie zal u doorschakelen naar de stomaconsulent of een notitie maken zodat zij u terug kan bellen.

Verpleegkundig spreekuur op de Stomapolikliniek

Er is iedere werkdag een verpleegkundig spreekuur op de polikliniek met de stomaconsulent. De chirurg is hier niet bij aanwezig. Het is wel mogelijk om, indien nodig, een medisch specialist te raadplegen. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig om een afspraak te maken voor het spreekuur, zolang de behandeling of het traject duurt bij de chirurg, uroloog, oncoloog en/of MDL-arts. Meestal is dit 5 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan een afspraak met de stomaconsulent. Als de behandelperiode is afgelopen dan hebt u wel een verwijsbrief nodig van uw huisarts om een afspraak te maken met de stomaconsulent. De huisarts kan deze verwijzing (op uw verzoek) digitaal versturen (via het zorgdomein) aan de polikliniek Chirurgie, Urologie, Oncologie of MDL.

Locatie

De polikliniek van de stomaconsulent zit bij de polikliniek Kaakchirurgie, route 30. U kunt het beste via Ingang G naar binnen gaan.

Vragen, afspraak maken of verzetten

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken of verzetten, neemt u dan contact op met de stomaconsulent. Zij is bereikbaar via het secretariaat van de chirurgen, telefoonnummer: (0314) 32 99 88. De secretaresse beantwoordt de telefoon en zal u doorschakelen naar de stomaconsulent of uw nummer noteren zodat de zij u terug kan bellen.

Zie ook:

Laatst bijgewerkt op: 03 april 2023

Direct naar

De LUCAS3 wordt op een reanimatiepop gedemonstreerd
Aanschaf LUCAS3 voor reanimaties