Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Verblijf in het ziekenhuis

Op de verpleegafdeling

Gepubliceerd op: 02 april 2012

Nadat de patiënt is ontvangen op de verpleegafdeling, vindt er een opnamegesprek plaats met een verpleegkundige Soms heeft het gesprek voor de opname al op de polikliniek plaatsgevonden. De verpleegkundige vraagt onder andere naar uw dieet en eventuele overgevoeligheid voor etenswaren, medicijnen, jodium, pleisters of iets anders. 

U krijgt een armbandje met persoonsgegevens. 

Opleidingsziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Daardoor komt het voor dat u soms met meer zorgverleners te maken krijgt dan voor uw behandeling strikt noodzakelijk is. De medewerkers die in opleiding zijn (co-assistenten, arts-assistenten, verpleegkundigen, laboranten en paramedici) werken altijd onder leiding en verantwoordelijkheid van professionals. Het kan gebeuren dat meerdere keren dezelfde vraag wordt gesteld. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Verpleegoproep

Bij uw bed bevindt zich een knop waarmee u een verpleegkundige kunt oproepen, als u hulp nodig heeft.

Televisie en radio

Patiënten kunnen gratis gebruik maken van de radio en televisie.

Internet

Patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis, kunnen gratis gebruik maken van draadloos internet. Om toegang tot internet te krijgen, heeft u een eigen laptop, tablet of smartphone nodig. U selecteert vervolgens 'draadloos netwerk' en kiest 'sz-gasten'. 

Medewerker Gastenservice veraangenaamt verblijf

U herkent de medewerkers Gastenservice aan de paarse poloshirts. Deze medewerkers komen met regelmaat bij de patiënten langs op de kamer en zijn aanspreekpunt voor gastvriendelijke dienstverlening. Zij zorgen voor een veilige, hygiënische en aangename omgeving voor de patiënt gedurende het gehele verblijf in het Slingeland Ziekenhuis. De medewerker Gastenservice voorziet de patiënt van eten en drinken, haalt indien gewenst een krant of kan een andere boodschap verzorgen.

De medewerker Gastenservice ondersteunt de collega's op de verpleegafdeling, waardoor er voor de verpleegkundigen meer tijd en ruimte ontstaat om zich te richten op de verpleegkundige zorg.

Eten en drinken

Voeding is belangrijk bij herstel in geval van ziekte of om ziek worden te voorkomen. De menukaart in het Slingeland Ziekenhuis biedt u ruime variatie in uw broodmaaltijd en warme maaltijd. De medewerker Gastenservice helpt u graag bij het maken van uw keuze. 

Op de verpleegafdelingen komt 's ochtends en tussen de middag een medewerker Gastenservice langs met de broodserveerwagen. Patiënten kunnen ter plekke kiezen uit diverse soorten broden, crackers, beschuit, hartig en zoet beleg en diverse dranken. 

Uw naaste kan tegen een vergoeding met u mee-eten. De medewerker Gastenservice kan u hier meer informatie over geven. 

Dieet

Bij opname wordt u gevraagd of u een dieet volgt of dat u een bijzondere eetwijze heeft, bijvoorbeeld vegetarisch. Op verzoek van de arts komt de diëtist langs om een dieet te bespreken. U kunt ook zelf eventuele problemen met eten of uw dieet aan de medewerker Gastenservice doorgeven.

Roken

Op het terrein van het ziekenhuis mag niet gerookt worden, wij zijn een rookvrij ziekenhuis. Ook niet op het parkeerterrein. Op verschillende plekken op het terrein wordt aangegeven dat er op het terrein niet gerookt mag worden. 

Verlaten van de afdeling

Als u de afdeling verlaat, wilt u dit dan doorgeven aan de verpleegkundige of de afdelingssecretaresse? Dan kunnen zij u bereiken, als het nodig is.

Patiëntenbibliotheek

Speciaal voor de opgenomen patiënten komen vrijwilligers langs op de verpleegafdeling met een ruime keuze aan boeken. U kunt ook aan de gastvrouw van de afdeling een boek vragen om tijdens uw verblijf in het ziekenhuis te lezen.

Laatst bijgewerkt op: 05 oktober 2021

Direct naar

illustratie digitaal consult ©Slingeland Ziekenhuis
Digitale transformatie van de poliklinische processen