Slingeland Ziekenhuis

Chronisch zieken in het zonnetje gezet!

Gepubliceerd op : 17-12-2008
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

Slingeland Ziekenhuis vervult alle wensen voor chronisch zieken

In de week van de chronisch zieken zijn er bij het Slingeland Ziekenhuis 35 wensen ingediend. In het kader van ‘zet eens een chronisch zieke in het zonnetje’ is deze wensweek in november georganiseerd.
De jury vond het onmogelijk een gemotiveerde keuze te maken uit de binnengekomen wensen. Het was aangrijpend om de motivaties te lezen waarom deze chronisch zieken het verdienen om het geluk eens aan hun zijde te hebben. Sommigen hebben altijd pijn, anderen hebben voortdurend tegenslag omdat ze ziek zijn, velen lijden geen normaal leven ten aanzien van werk, sporten of er op uitgaan met het gezin.
Uiteindelijk is besloten om te proberen om alle ingediende wensen te vervullen of er een passend alternatief voor te vinden. De afgelopen weken is er dan ook hard gewerkt om de wensen in vervulling te laten gaan. Met de hulp van vele bedrijven, diverse organisaties en burgers zowel binnen als buiten de regio is het gelukt om alle wensen te vervullen.
Op woensdag 17 december organiseerde het ziekenhuis een feestelijke ontvangst voor de patiënten en patiëntjes voor wie een wens werd ingediend. Tijdens deze bijeenkomst hoorden de chronisch zieken welke wens er voor hun in vervulling gaat. Algemeen directeur Geert Huisman sprak de patiënten en hun naasten toe, waarna de gouden enveloppen werden uitgereikt door de afdeling Patiëntenvoorlichting.
De wensen die in vervulling gaan zijn heel divers. Voor een echtpaar wordt bijvoorbeeld geregeld dat zij hun 50 jarige huwelijk als nog kunnen vieren, geheel verzorgd in een zaal van het ziekenhuis. Iemand anders mag meerijden met een coureur op het circuit van Zandvoort. Kledingcheques, beautybehandelingen, kappersbonnen, hotelovernachtingen en verwendagen werden geregeld. Net als een bezoek aan de Burgers Zoo, het Dolfinarium, een concert van Guus Meeuwis, de Autorai en het rolstoeltennistoernooi.

De gouden enveloppen worden uitgereikt.
De gouden enveloppen worden uitgereikt.


Blije gezichten bij patienten
Blije gezichten bij patiënten.

Een leuke verrassing voor dit echtpaar.
Een leuke verrassing voor dit echtpaar.
Met dank aan de volgende bedrijven:


Met dank aan de volgende bedrijven:

persbericht 2008Deel deze pagina: