Slingeland Ziekenhuis

Consulent Wondverzorging en decubitus


Dermatoloog en wondconsulentIn het Slingeland Ziekenhuis zijn verpleegkundig consulenten actief op het gebied van wondverzorging en decubitus (doorliggen). Deze consulenten werken nauw samen met de chirurgen, dermatologen en verpleegkundigen in het Slingeland Ziekenhuis. De consulent heeft zich gespecialiseerd op dit gebied en heeft veel kennis opgedaan in het werken met specifieke wondverzorgingsprodukten en decubituszorg.

Taken

De consulent kan adviseren, instrueren, begeleiden en u als patiënt informeren over de behandeling van de wondverzorging en decubituszorg. Ook overlegt de consulent regelmatig met de verpleegkundigen en/of consulenten van thuiszorg organisaties over de wondverzorging en decubituszorg van de patiënt in de thuissituatie.

Decubitus

Het Slingeland Ziekenhuis heeft sinds 2000 een beduidend lager percentage decubitus (doorligwonden) dan het landelijk gemiddelde. Preventie is het belangrijkste wapen in de strijd tegen decubitus. Tijdige signalering en het onderkennen van risicopatiënten zijn daarin van groot belang en daarin speelt de verpleegkundig consulent een grote rol.

Geen spreekuur

De consulent wondverzorging en decubitus werkt uitsluitend op verwijzing van de specialist en verpleegkundigen die werkzaam zijn in het Slingeland Ziekenhuis en heeft geen standaard spreekuur. Contacten verlopen via de behandelend specialist in het Slingeland Ziekenhuis.
Zie: Wondcentrum Slingeland

Route wondcentrum

Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

Deel deze pagina: