Inschrijfbalie

Inschrijfbalie

De Inschrijfbalie van het Slingeland Ziekenhuis registreert uw basisgegevens. Bij adreswijzigingen, wijziging van huisarts, tandarts en apotheek dient u dit door te geven. Tevens wordt uw burgerservicenummers (BSN) geregistreerd en hiervoor dient u zich persoonlijk te legitimeren bij de Inschrijfbalie. U dient zélf bij de Inschrijfbalie aanwezig zijn. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Dus ook ouders die hun kind laten registreren of gegevens aanpassen moeten zich samen met het betreffende kind melden bij de Inschrijfbalie.

Een adreswijziging of aanpassing in de basisgegevens van huisarts, apotheek of zorgverzekeraar kunt u ook doorgeven via Mijn Slingeland. Kies dan voor een E-consult om uw gegevens veilig te verzenden.

Registratie burgerservicenummer verplicht voor alle patiënten

Zorgverleners in Nederland zijn verplicht om het burgerservicenummer van de patiënt te gebruiken in hun administratie. Het BSN is een uniek en persoonsgebonden nummer en staat vermeld op uw identiteitsbewijs. Omdat het ziekenhuis uw BSN moet vastleggen in haar administratie vragen wij nieuwe patiënten zich vóór een eventuele afspraak te melden bij de Inschrijfbalie. 
Voor het registreren bij de Inschrijfbalie heeft u een geldig identiteitsbewijs (uw paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of Nederlands vreemdelingendocument) nodig. Ook als u uw gegevens (naam, adres, huisarts) wilt wijzigen, dient u altijd uw legitimatie, verzekeringspapieren of verzekeringspasje mee te nemen.
Ook voegen we graag een foto aan uw dossier toe. Hiervoor gebruiken we de foto van uw legitimatie of de Inschrijfbalie maakt een nieuwe foto van u. Uiteraard kunt u hier ook bezwaar tegen maken, maar door een foto aan uw dossier toe te voegen bent u sneller te identificeren en wordt de kans op misbruik van uw gegevens kleiner.

Legitimatie

Als u medische zorg krijgt, moet u zich kunnen legitimeren. Dit geldt ook in het Slingeland Ziekenhuis. Daarom vragen wij u om bij elke afspraak in het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs te laten zien. Zo weten we dat we de juiste patiënt en het juiste dossier voor ons hebben. De legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor alle leeftijden.
Als geldig legitimatiebewijs kunt u de onderstaande documenten gebruiken:
  • Paspoort
  • Identiteitskaart
  • Rijbewijs
  • Vreemdelingendocument
Zie ook: informatie Rijksoverheid.

Openingstijden

De Inschrijfbalie is geopend op werkdagen van 07.45 tot 17.00 uur.

Locatie

De Inschrijfbalie bevindt zich op de begane grond van het Slingeland Ziekenhuis in de centale hal naast de receptie. Volgt u routenummer 92

 
 
 

Laatst bijgewerkt op: 16-09-2020

Deel deze pagina: