Samenwerking Slingeland en Bartiméus

voor goede zorg aan mensen met visuele beperking

Sinds begin 2011 is er een officiële samenwerking tussen het Slingeland Ziekenhuis en Bartiméus. Bartiméus ondersteunt mensen die blind of slechtziend zijn. Door deze samenwerking krijgt de patiënt met een visuele beperking optimale zorg.

Speciaal spreekuur

Het Slingeland Ziekenhuis houdt éénmaal per maand een spreekuur met een zogenaamde 'low vision specialist' en een medewerker van Bartiméus. Dit spreekuur is speciaal voor de patiënt met een visuele beperking en een verwijzing van de oogarts.

De specialist bekijkt welk hulpmiddel geschikt is voor de patiënt met de desbetreffende oogaandoening. En de medewerker van Bartiméus gaat in op de verdere hulpvraag van de patiënt. 

Bartiméus Bartimeus_Groen_RGB

Het hebben van een visuele beperking heeft een grote impact op het dagelijkse leven; op het werk, bij leren, bij vrijetijdsbesteding, bij mobiliteit, bij veel zaken speelt het gezichtsvermogen een rol. Wanneer dit verslechtert, kunnen hulpmiddelen en aanpassingen dé oplossing zijn!
Met enkel het voorschrijven en verstrekken van een hulpmiddel is de slechtziende patiënt niet geholpen.

Bartiméus gaat in op de vragen van de patiënt: Hoe kan iemand met een visuele beperking het hulpmiddel het beste gebruiken? Welke activiteiten zijn nog passend en waar moet naar alternatieven gezocht worden? Hoe maak je met een visuele beperking gebruik van het openbaar vervoer? En welke aanpassingen zijn er nodig als het gaat om werken en studeren? Op al deze vragen heeft Bartiméus een passend en persoonlijk antwoord. Ine Woudstra, werkzaam bij Bartiméus: ”Wij zoeken naar de beste vormen van ondersteuning voor cliënten. En wij werken volgens de laatste inzichten en zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen. Bartiméus is daarom erg blij met het speciale spreekuur in het Slingeland Ziekenhuis. Wij kunnen patiënten van het ziekenhuis die een verwijzing hebben, nu vrijblijvend en kosteloos van advies voorzien.”

Bartiméus is dé specialist op het gebied van wonen, werken, leren en leven met een visuele beperking. Door de samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis is een grote meerwaarde gecreëerd voor de patiënt die behoefte heeft aan begeleiding vanuit Bartiméus. Kijk voor meer informatie op www.bartimeus.nl of bel de Bartiméus Infolijn: tel.: 088-88 99 888 (€ 0,05 p/m).


Laatst bijgewerkt op: 22-10-2020

Deel deze pagina: