Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Patiënttevredenheid

Uw ervaringen delen

Gepubliceerd op: 08 oktober 2021

Het Slingeland Ziekenhuis is benieuwd naar uw ervaringen over uw behandeling en de verzorging in het ziekenhuis. Wij horen graag waarover u tevreden bent en uw suggesties en ideeën over hoe wij onze zorgverlening kunnen verbeteren.
 
Er zijn diverse mogelijkheden om uw ervaring met ons te delen:

"Uw ervaring helpt ons om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren"


Er zijn tevens landelijke onderzoeken waarbij ziekenhuizen met elkaar kunnen worden vergeleken:

Digitale vragenlijst

Het Slingeland Ziekenhuis heeft een eigen methode om patiëntwaardering te meten. Dit houdt in dat per polikliniek of verpleegafdeling, gedurende een vastgestelde periode, iedere patiënt actief wordt uitgenodigd om een korte vragenlijst (anoniem) in te vullen. De resultaten van de vragenlijsten zijn meteen zichtbaar voor medewerkers. Zo is er direct zicht op wat er leeft onder de patiënten. Hierdoor hebben medewerkers en medisch specialisten van de poliklinieken en verpleegafdelingen de mogelijkheid om snel en efficiënt acties uit te zetten, vast te leggen, te monitoren en verbeterplannen op te stellen.

Suggestiekaart

U kunt op een laagdrempelige manier suggesties doen voor verbeteringen via een suggestiekaart. 
Vul het formulier in van de Suggestiekaart.

Landelijke vragenlijsten

Naast onze eigen vragenlijsten maken enkele poliklinieken gebruik van landelijke vragenlijsten. Deze vragenlijsten zijn gericht op ervaringen en effect van de behandeling voor bepaalde aandoeningen. Resultaten van deze vragenlijsten worden met name gebruikt om de zorg in ziekenhuizen met elkaar te kunnen vergelijken.
 
Een landelijke vragenlijst is de Patiënt Reported Outcome Measure (PROM). Met deze vragenlijst wordt het effect van de behandeling gemeten. De patiënt geeft aan hoe de kwaliteit van leven was vóór de behandeling, en hoe de kwaliteit van leven is geworden ná de behandeling. Op dit moment wordt binnen het Slingeland Ziekenhuis onder andere voor de vakgroep Orthopedie en Oogheelkunde de PROM gemeten. Voor deelname wordt u persoonlijk benaderd.

ZorgkaartNederland

Als u uw ervaringen met de zorg ook wilt delen met anderen, kunt u dat doen op de website van ZorgkaartNederland. Op deze website kunnen mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Daarnaast biedt de website u informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Ziekenhuischeck: ziekenhuizen vergelijken

Ziekenhuizen meten ieder jaar wat de kwaliteit van hun zorg is. Ze houden deze cijfers bij voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Ook worden de cijfers gebruikt om de zorg steeds verder te verbeteren.
Op Ziekenhuischeck.nl vindt u de kwaliteitscijfers van alle ziekenhuizen in Nederland.

 
 

Laatst bijgewerkt op: 04 april 2023

Direct naar

Paul Nijssen portret
Aanstelling Paul Nijssen als interim bestuurder Slingeland Ziekenhuis