Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Patiënttevredenheid

Uw ervaringen delen

Gepubliceerd op: 08 oktober 2021

Het Slingeland Ziekenhuis is benieuwd naar uw ervaringen over uw behandeling en de verzorging in het ziekenhuis. Wij horen graag waarover u tevreden bent en uw suggesties en ideeën over hoe wij onze zorgverlening kunnen verbeteren.
 
Er zijn diverse mogelijkheden om uw ervaring met ons te delen:

"Uw ervaring helpt ons om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren"


Er zijn tevens landelijke onderzoeken waarbij ziekenhuizen met elkaar kunnen worden vergeleken:

Digitale vragenlijst

Het Slingeland Ziekenhuis nodigt patiënten uit om ervaringen met ons ziekenhuis te delen door het invullen van de Patiënt Ervaringsmonitor (PEM). U ontvangt dan via e-mail een digitale vragenlijst waarin vragen worden gesteld over uw afspraak in het ziekenhuis, behandeling of ziekenhuisopname. 

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Expoints verstuurt de uitnodigingen voor het invullen van deze digitale vragenlijst via e-mail. U herkent deze uitnodigingen aan het e-mailadres slingeland@expoints.nl. Deze vragenlijsten worden aan het eind van elk kwartaal verstuurd. U ontvangt maximaal twee keer per jaar een vragenlijst. 

Deelname aan deze ervaringsonderzoeken is vrijwillig en anoniem. 

 

Denk en praat mee: Klantenpanel

Voor ons klantenpanel zijn we op zoek naar mensen die deel willen meedenken over specifieke onderwerpen gerelateerd aan het Slingeland Ziekenhuis. U kunt hierbij denken aan een patiëntenpanel, focusgesprek of vragenlijsten over een specifiek onderwerp. Bent u hierin geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar tevredenheid@slingeland.nl, zodat wij met u in contact kunnen komen.

 

Landelijke vragenlijsten

Naast onze eigen vragenlijsten maken enkele poliklinieken gebruik van landelijke vragenlijsten. Deze vragenlijsten zijn gericht op ervaringen en effect van de behandeling voor bepaalde aandoeningen. Resultaten van deze vragenlijsten worden met name gebruikt om de zorg in ziekenhuizen met elkaar te kunnen vergelijken.
 
Een landelijke vragenlijst is de Patiënt Reported Outcome Measure (PROM). Met deze vragenlijst wordt het effect van de behandeling gemeten. De patiënt geeft aan hoe de kwaliteit van leven was vóór de behandeling, en hoe de kwaliteit van leven is geworden ná de behandeling. Op dit moment wordt binnen het Slingeland Ziekenhuis onder andere voor de vakgroep Orthopedie en Oogheelkunde de PROM gemeten. Voor deelname wordt u persoonlijk benaderd.

Ziekenhuischeck: ziekenhuizen vergelijken

Ziekenhuizen meten ieder jaar wat de kwaliteit van hun zorg is. Ze houden deze cijfers bij voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Ook worden de cijfers gebruikt om de zorg steeds verder te verbeteren.
Op Ziekenhuischeck.nl vindt u de kwaliteitscijfers van alle ziekenhuizen in Nederland.

 
 

ZorgkaartNederland

Als u uw ervaringen met de zorg ook wilt delen met anderen, kunt u dat doen op de website van ZorgkaartNederland. Op deze website kunnen mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Daarnaast biedt de website u informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSlingeland Ziekenhuis, locatie Kruisbergseweg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. 

Deel uw ervaring

Suggestiekaart

U kunt op een laagdrempelige manier suggesties doen voor verbeteringen via een suggestiekaart. 
Vul het formulier in van de Suggestiekaart.

Laatst bijgewerkt op: 08 december 2023

Direct naar

Ingang Spoedeisende Hulp
Zaterdag 2 maart oefent het Slingeland crisissituatie met lotusslachtoffers