Slingeland Ziekenhuis

Expositie in augustus en september

Kunst in het ziekenhuis

Gepubliceerd op : 14-07-2020
Laatst bijgewerkt op: 29-07-2020


In de maanden augustus en september exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.

Karin Zuijdwijk: beelden in de vitrines bij de centrale hal

Karin (De Heurne) heeft als uitgangspunt dat bij het uitkiezen van de stenen het beeld hierin al aanwezig moet zijn, je hoeft het er alleen maar uit te halen. De transformatie van een ruwe steen naar een mooi gepolijst beeld inspireert haar om te gaan beeldhouwen. Zij zegt: “Het vormgeven van steen is hard werken maar kan een verrassend resultaat geven waarvan ik later weer veel energie terug krijg. Mijn beelden zijn figuratief en verbeelden mijn innerlijke groei”.

karin Zuijdwijk

Rob Blekkink: Fotografie, in de gang bij poliklinieken begane grond

Bij Rob (Winterswijk) gaat de voorkeur bij fotografie vooral uit naar landschappen en architectuur. Hierbij worden vooral oude (vervallen en verlaten) gebouwen vastgelegd. In 2018 maakte hij een reis naar Tsjernobyl en deze expositie laat foto’s zien die zijn gemaakt in het plaatselijke ziekenhuis in Prypjat dat hij ook bezocht en fotografeerde. Wat hij hier vastlegde noemt hij “vooral achtergebleven stillevens”. Tijdens zijn bezoek aan Tsjernobyl reisde hij met een ervaren gids. Beschermende kleding was, behalve in de centrale, niet nodig.

Rob Blekkink

Marja Bakker: Schilderijen in de gang naar N0

Marja (‘s-Hertogenbosch) maakt haar schilderijen intuïtief, met als thema planten en bloemen. Zij heeft geen vooropgezet plan en laat het penseel zijn werk doen. Zij zegt: “Een kunstwerk ontstaat aangestuurd door mijn onbewuste staat van zijn”. Tijdens haar opleiding aan de academie voor beeldende kunsten kwam zij tot de conclusie dat haar manier van werken, intuïtief, niet als geldend werd gezien. De werken bij deze expositie zijn uit de reeks Botania, dit is een afgesloten reeks, de volgende zal weer totaal anders van kleur en samenhang zijn. www.marjabakker.exto.nl

Marja Bakker
 
 
 

Deel deze pagina: