Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Trombosedienst

Gepubliceerd op: 01 april 2010

Het Slingeland Ziekenhuis heeft een samenwerkingsverband met de Trombosedienst van het Deventer Ziekenhuis. De medewerkers van de bloedafname zijn geschoold door de trombose-arts uit Deventer.


Informatie INR-controle bij COVID-19 vaccinatie

Nederland is begonnen met het toedienen van COVID-19 vaccins. Gebruikers van antistollingsmedicatie zoals acenocoumarol of fenprocoumon lopen een verhoogd risico op bloedingen bij het plaatsen van injecties.
Er is een brief met nadere uitleg en informatie over corona vaccinaties voor deze groep.


Gang van zaken

Medewerkers van het laboratorium nemen in de ochtend bloed af bij patiënten op de diverse bloedafname-locaties in de regio en op het Laboratorium Afname in het Slingeland Ziekenhuis. Voor de patiënten die niet in staat zijn om naar een bloedafname-locatie toe te gaan (op indicatie van huisarts of specialist), komt de medewerker van de trombosedienst aan huis om bloed af te nemen.

Patiënten van de trombosedienst dienen voor 11.30 uur bloed te laten prikken
Zij kunnen voor bloedafname voor de INR bepaling niet terecht op zaterdagochtend.
Voor de juiste openingstijden per bloedafname-locatie kijkt u in het overzicht van bloedafname-locaties

Combinatie met overig bloedonderzoek

Mocht er naast het stollingsonderzoek ook nog ander bloedonderzoek uitgevoerd moeten worden, dan wordt daarvoor ook meteen bloed afgenomen. Meldt u dit vooraf even aan de medewerker van de trombosedienst en geef uw aanvraagformulieren af.

Bloedonderzoek

De bloedonderzoeken worden gedaan in het laboratorium van het Slingeland Ziekenhuis. De resultaten met betrekking tot het stollingsonderzoek worden naar Deventer gestuurd. De artsen van de trombosedienst en gespecialiseerde medewerkers (doseerfunctionarissen) in Deventer bepalen de dosering van de bloedverdunners.

Resultaten

Wanneer er op basis van de resultaten een wijziging in de dosering van uw medicijnen plaatsvindt, wordt dit op dezelfde dag als de bloedafname aan u doorgegeven. U dient daarom telefonisch bereikbaar te zijn tussen 13.30 uur en 16.00 uur.
Als u niet gebeld wordt, is het doseerschema voor u ongewijzigd. Het nieuwe schema ontvangt u de dag na de bloedafname (niet op feestdagen).

Online doseerkalender

De meest actuele versie van de doseerkalender is online in te zien. Indien u al toegang heeft tot de online doseerkalender, dan is deze op te vragen via digitaallogboek.nl
Heeft u nog geen toegang? Neem dan contact op met de Trombosedienst. De Trombosedienst is op werkdagen tussen 8.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer (0314) 32 92 24. U krijgt dan een activatiecode, waarmee u kunt inloggen op digitaallogboek.nl.

Zelf meten en doseren

Het is mogelijk om zelf bloed te prikken, te meten en de dosering te bepalen. Voor meer informatie zie: Zelf meten en zelf doseren INR-waarde

 

LOGO FNT

Kwaliteit

De Trombosedienst is lid van de Federatie Nederlandse Trombosediensten(FNT) en is geaccrediteerd door de Raad van accreditatie. Dit betekent dat de Trombosedienst werkt volgens strikte regels en procedures. Dit kwaliteitssysteem biedt zo zekerheid aan patiënten, maar ook aan het personeel.

 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Trombosedienst in het Slingeland Ziekenhuis. Deze is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Tel.: (0314) 32 92 24 of trombosedienst@slingeland.nl

Laatst bijgewerkt op: 23 januari 2024

Direct naar

zomer-in-het-ziekenhuis-2.png
Zomer in het ziekenhuis