Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Verpleegkundige staf

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Alle verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis zijn georganiseerd in de Verpleegkundige staf.

De Verpleegkundige staf wordt aangestuurd door het Kernteam Verpleegkundige Staf (KVS). Dit kernteam bestaat uit:

  • een afvaardiging vanuit de Verpleegkundige staf;
  • een afvaardiging vanuit de vakgroep Verpleegkundig Specialisten;
  • de Chief Nursing Officers.

De Chief Nursing Officers vertegenwoordigen de verpleegkundige beroepsgroep in de bestuursraad van het Slingeland ziekenhuis.

Tevens is er een verpleegkundige platform. Dit is een groep verpleegkundige ambassadeurs die als afvaardiging van alle afdelingen de beroepsgroep vertegenwoordigen en als klankbord dient van het KVS.

Doelstelling en structuur

Het Kernteam Verpleegkundige Staf heeft tot doel om de verpleegkundige professionaliteit binnen het Slingeland Ziekenhuis te bevorderen. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van de patiëntenzorg én het behoud van zorgprofessionals voor het vak en het ziekenhuis. Er wordt gewerkt met drie hoofdthema’s:

  • praktijk & kwaliteit
  • onderwijs & ontwikkeling
  • onderzoek & innovatie

De structuur van zeggenschap voor de verpleegkundige beroepsgroep zijn vormgegeven in de vorm van een Achterhoekse appelboom. Het fundament in de vorm van het wortelstelsel is de Verpleegkundige staf. De stam illustreert de zeggenschap en de takken zijn de verschillende thema’s. Ieder jaar groeien er nieuwe verbeterprojecten in de vorm van appels waar de verpleegkundige beroepsgroep het voortouw in neemt en eigenaar van is.

Contact

Wilt u contact met het Kernteam Verpleegkundige Staf dan kan dat via email: kvs@slingeland.nl
 

Laatst bijgewerkt op: 22 februari 2024

Direct naar

nieuwbouwboven.jpg
Eerste paal nieuw ziekenhuis in zicht