Vertrek en nazorg

Vertrek en nazorg

Ontslag uit het ziekenhuis

Vaak is van tevoren niet precies bekend hoe lang u in het ziekenhuis moet blijven. Als u weer naar huis kunt, zal uw behandelend arts dat van te voren met u bespreken. De arts geeft aan uw huisarts door dat u met ontslag gaat.

Deel uw ervaring met ons

Wij horen graag hoe u uw verblijf/behandeling in het Slingeland Ziekenhuis heeft ervaren. Hiervoor kunt u het suggestieformulier invullen. U kunt ook een reactie over het ziekenhuis of de arts achterlaten op www.zorgkaartnederland.nl.
Heeft u een klacht en wilt u hierover in gesprek? Kijk dan naar Klacht indienen.

Medicijnen

U krijgt uw eigen medicijnen mee terug naar huis, tenzij er iets anders afgesproken is. Voor de (nieuwe) medicijnen die u na ontslag moet gebruiken kunt u terecht bij de Apotheek de Oude IJssel in het TEC-gebouw (volg route op het terrein van het ziekenhuis). Patiënten van het Slingeland Ziekenhuis kunnen hier hun medicatie afhalen tussen 08.00 en 17.30 uur. U kunt dus onmiddellijk bij vertrek uit het ziekenhuis de medicijnen ophalen in Apotheek Oude IJssel. Hierdoor zorgt de apotheek voor een extra service, aangezien patiënten na het ziekenhuisbezoek niet meer naar de eigen apotheek hoeven, maar bij vertrek alle medicijnen in hun bezit hebben.

Vervoer

De verpleegkundige bespreekt met u hoe u naar huis kunt gaan. Uw familie of een kennis kan u ophalen. Als het op medisch advies  noodzakelijk is dat u liggend vervoerd wordt, regelt de verpleegkundige dat u met de ziekenauto naar huis gebracht wordt.

Nazorg

Mogelijk heeft u na uw ziekenhuisopname of poliklinische behandeling in het ziekenhuis, aanvullende zorg nodig. Vaak kunt u deze hulp thuis ontvangen. Soms is meer zorg nodig dan u thuis kunt krijgen en gaat u naar een verzorgingshuis, verpleeghuis of zorghotel.

Folders

Er zijn folders beschikbaar over de verschillende vormen van zorg en het aanvragen van deze zorg.
Sinds 1 januari 2015 is er veel verandert in de zorg. Gemeenten hebben een grotere rol gekregen in het regelen van zorg en ondersteuning. Op www.hoeverandertmijnzorg.nl vindt u meer informatie over de veranderingen in de zorg.

Transferbureau Zorg

In het Slingeland Ziekenhuis zorgen medewerkers van het Transferbureau Zorg, de transferverpleegkundigen, ervoor dat de zorg na uw ziekenhuisopname wordt geregeld. U bespreekt uw zorgvraag met de verpleegkundige van de verpleegafdeling. Deze afdelingsverpleegkundige overlegt vervolgens met de transferverpleegkundige.

Kiezen

U kunt zelf kiezen van welke organisatie u zorg afneemt. Hieronder vindt u een overzicht van de zorgaanbieders in de regio van het Slingeland Ziekenhuis. Uiteraard mag u ook aangeven dat u van een andere organisatie zorg wenst te ontvangen dan die hieronder beschreven staan. Algemene folders van onderstaande organisaties zijn verkrijgbaar bij het Bureau Patiëntenvoorlichting.


Laatst bijgewerkt op: 18-12-2017

Deel deze pagina: