Slingeland Ziekenhuis

19 november 2015: Dag van de Gastvrijheid in Slingeland


Gepubliceerd op : 19-11-2015
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis staat donderdag 19 november in het teken van de Dag van de Gastvrijheid. Patiënten, bezoekers en medewerkers worden op deze dag extra in de watten gelegd.

Gastvrijheid is iedere dag een belangrijk thema in het Slingeland Ziekenhuis. “In de centrale hal zijn gastvrouwen die de mensen vriendelijk ontvangen en wegwijs maken. Vrijwilligers serveren koffie in de wachtkamers van de poliklinieken”, aldus Susan van Krimpen, Projectbegeleider Gastvrijheid. Koffie uit de automaten is gratis voor bezoekers en hun begeleiders. Een extra service die zeer gewaardeerd wordt door de patiënten.

Beterschapswens

“Tijdens de Dag van de Gastvrijheid willen we de aandacht voor gastvrijheid extra benadrukken. Die dag wordt de rode loper uitgerold in de centrale hal. Er zijn piccolo’s bij de liften om de patiënten en de bezoekers te begeleiden”, vertelt Susan. Patiënten die donderdag 19 november een operatie ondergaan, ontvangen een zijden bloem met een beterschapswens. Op de kinderafdeling zijn ’s ochtends Cliniclowns, de Cliëntenraad heeft een kraampje in de centrale hal en daar draait ook een filmpje over de gang van zaken bij patiëntentransport.

Traktatie

Patiënten op de verpleegafdelingen worden bezocht door de koks die de patiënten verrassen met een extra traktatie. Voor de medewerkers is er een proeverij in het personeelsrestaurant. “De patiënten en bezoekers worden verrast door de medewerkers van de schoonmaak met een klein presentje. Want ook een schoon en opgeruimd huis draagt bij aan een gastvrij ziekenhuis”, aldus Susan.

Deel deze pagina: