Slingeland Ziekenhuis

Dr. Felix van Lammeren, chirurg, Koninklijk onderscheiden


Gepubliceerd op : 22-05-2015
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Dr. van Lammeren, chirurg, is op donderdag 21 mei 2015 door Koning Willem Alexander onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Felix van Lammeren ontving zijn onderscheiding voor zijn bijzondere verdienste en inzet voor de opleidingen van tropenartsen en jonge chirurgen.
Felix van Lammeren is bijna 30 jaar als oncologisch chirurg verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. In die jaren heeft hij de patiëntenzorg op uitstekende en consciëntieuze wijze vervuld. Daarnaast is hij initiatiefnemer en oprichter van de opleidingen tot tropenarts en chirurg in het Slingeland Ziekenhuis. Felix van Lammeren is gedurende tientallen jaren een bevlogen en toegankelijk ‘opleider’ geneesheer geweest met gevoel voor compassie en menselijke verhoudingen. Het opleiden van artsen draagt bij aan een goede kwaliteit van zorg in het ziekenhuis maar is uiteraard ook van groot maatschappelijk belang.

Felix van Lammeren ontving zijn Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester mevrouw Helmi Huijbregts-Schiedon van de Gemeente Bronckhorst tijdens zijn afscheidssymposium op donderdagmiddag in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis.
Van Lammeren ontvangt de onderscheiding van de Burgermeester mevr. Huijbregts.

Deel deze pagina: