Fusie Slingeland en SKB per 1 januari 2017


Gepubliceerd op : 06-12-2016
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Per 1 januari 2017 zijn het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gefuseerd.
Beide ziekenhuizen bundelen hun krachten.
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk hebben goedkeuring ontvangen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om te fuseren.
 
Na de eerdere toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) halverwege dit jaar, heeft ook de ACM na een grondige mededingingstoets nu groen licht gegeven voor deze fusie. 
De bestuurders van beide ziekenhuizen zijn blij met deze goedkeuring voor de fusie, waardoor de hoge kwaliteit van zorg, de bereikbaarheid en de betaalbaarheid van ziekenhuiszorg in de Achterhoek gegarandeerd blijft. Hierbij wordt ook de  intensieve samenwerking met alle regionale partners, van belang in deze krimpregio met een stijgende complexiteit van zorgvraag, verder uitgebouwd.

Beide ziekenhuizen behouden ieder hun volwaardige aanbod van zorg en blijven alle patiënten behandelen. Dit betekent onder meer dat de spoedeisende hulp, de verloskundige zorg en de intensive care in beide ziekenhuizen blijven bestaan. Door de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen en elkaars deskundigheden en capaciteiten te bundelen zien de ziekenhuizen kans om de ziekenhuiszorg ook in de toekomst van het beste niveau en dichtbij de patiënt aan te blijven bieden.

De nieuwe raad van bestuur wordt gevormd door de twee huidige bestuurders, Chrit van Ewijk en Bert Kleinlugtenbeld. 
Beide ziekenhuizen gaan vol vertrouwen de gezamenlijke toekomst tegemoet.

Deel deze pagina: