Slingeland Ziekenhuis

Help mee en steun zwangere vrouwen in Ethiopië


Gepubliceerd op : 28-11-2014
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

In 2015 gaan vijf medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem naar Ethiopië. Ze gaan in het Soddo Christian Hospital lessen en trainingen geven aan verloskundigen, verpleegkundigen, OK-assistenten en artsen in opleiding. De missie is om de moeder-  en kindsterfte te verlagen door educatie en kennisoverdracht. Twee verloskundigen gaan de lokale vroedvrouwen in de buitengebieden bezoeken, om hen voorlichting en lessen te geven. De gynaecoloog zal samen met de Afrikaanse werknemers een deel van de gynaecologische en verloskundige zorg op zich nemen, waaronder operaties met ondersteuning van de anesthesiemedewerker.
In Ethiopië sterft circa 1 op de 40 vrouwen voor, tijdens of na de bevalling, meestal als gevolg van een infectie. Het Slingeland Ziekenhuis steunt het project WRAPS, waarbij een set wasbaar maandverband wordt gegeven aan vrouwen die bevallen zijn. Door het gebruik van dit wasbaar maandverband wordt de kans op de moedersterfte verlaagd.

Verkoop kerstartikelen tijdens Pleinenfeest Hengelo

Om geld in te zamelen voor project WRAPS gaan de medewerkers van de kraamafdeling B2 en de polikliniek Obstetrie/ Gynaecologie van het Slingeland Ziekenhuis zelfgemaakte kerstartikelen verkopen op de kerstmarkt in Hengelo (Gld.), tijdens het Pleinenfeest op vrijdag 12-december 2014 van 12.00 uur tot 21.00 uur. 

Pretecho's door Verloskundig Echocentrum

Op zaterdag 20 december 2014 zullen de echoscopisten van het Verloskundig Echocentrum Slingeland, Herma Veldhorst en Marja van Doesburg, pretecho's gaan maken. Het Verloskundig Echocentrum Slingeland, of ook wel VES, bevindt zich op de polikliniek Verloskunde van het Slingeland Ziekenhuis in het souterrain, route 4.
Zij maken 2D- , 3D- of 4D echo's, doen geslachtsbepalingen enzovoorts. De foto’s worden geprint of op CD-rom of USB-stick gezet. De echo's worden aangeboden voor een zeer vriendelijke prijs. De volledige opbrengst komt ten goede aan de Stichting Steun Ethiopische Vrouwen.

Meer informatie: Stichting Steun Ethiopische Vrouwen
www.steunethiopischevrouwen.nlDeel deze pagina: