Ik Pas: zet uw alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’


Gepubliceerd op : 08-02-2018
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Wilt u vaker nee zeggen tegen een glas bier of wijn? Zet uw alcoholconsumptie dan 30 of 40 dagen op pauze en doe mee met ‘Ik Pas’. De landelijke actie start op 14 februari en aanmelden kan via www.ikpas.nl.  
Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, maar ook tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of na het werk. Soms drinken mensen omdat ze zich eenzaam voelen, niet lekker in hun vel zitten of stress hebben. Om het patroon van regelmatig drinken te doorbreken, kan het goed zijn een pauze in te lassen. Meedoen aan de actie ‘Ik Pas’ kan een stok achter de deur zijn. De actie loopt tijdens de vastenperiode, tussen carnaval en Pasen.

Doe het samen

Ik Pas is een landelijke en gezamenlijke actie. Als deelnemer kunt u online advies krijgen van een IkPas-coach, een nieuwsbrief met tips ontvangen en badges verdienen. De start van de 40-dagen pauze is op 14 februari, de start van 30-dagen onthouding is op 1 maart. 
Uit landelijk onderzoek blijkt dat deelnemers veel geld besparen, zich fitter voelen, beter slapen en vaak gewicht verliezen. Ook drinken deelnemers zes maanden na afloop nog steeds minder alcohol dan vóór hun deelname.  

Slingeland en Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Door mee te doen aan ‘Ik Pas’ merken mensen welke rol alcohol in hun leven speelt. Minder drinken of stoppen met drinken kan een positief effect op de gezondheid hebben. Daarom ondersteunen de Santiz ziekenhuizen Slingeland en SKB Winterswijk deze actie. Dan doen zij in de regio Achterhoek samen met de GGD en IrisZorg.

Deel deze pagina: