Slingeland Ziekenhuis

Kaakchirurg Mooren 2e bij verkiezing meest patiëntvriendelijke zorgverlener


Gepubliceerd op : 09-12-2015
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Kaakchirurg Rob Mooren van het Slingeland Ziekenhuis is tweede geworden bij de verkiezing tot de meest patiëntvriendelijke zorgverlener. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) kent deze titel voor 2015 toe op basis van de waarderingen die patiënten hebben achtergelaten op ZorgkaartNederland.nl. Van de 10 genomineerde zorgverleners mocht Mooren de tweede prijs in ontvangst nemen tijdens de feestelijke bijeenkomst in Fort Voordorp in Utrecht. Cardioloog L. Hofstra van Cariologiecentrum Utrecht werd eerste. Neurochirurg P.J.G.P. Simons van Kliniek Lange VoorhouT uit Rijswijk werd derde.

Petra Halma, teamleider van de polikliniek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie, nam de prijs voor Mooren in ontvangst. De zorgverlener gaf uiteraard prioriteit aan de behandeling van zijn patiënten op de polikliniek, maar kon via een skypeverbinding wel reageren. De prijzen zijn overhandigd door Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht en Dianda Veldman, directeur-bestuurder bij Patiëntfederatie NPCF.

Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 

Het Slingeland Ziekenhuis was één van de 10 genomineerden voor de titel 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2015'. Dit jaar won het Deventer Ziekenhuis. Het Slingeland Ziekenhuis kreeg deze eer al in 2014. Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk werd dit jaar tweede. Het Sint Jans Gasthuis in Weert derde.

Beoordeling

Om de patiëntvriendelijkheid van de zorgverleners en ziekenhuizen te beoordelen werd gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl voor 2015. De uitslag is vastgesteld in samenwerking met MarketResponse, een van de toonaangevende research consultancy bureaus in Nederland. MarketResponse is een van de toonaangevende research consultancy bureaus in Nederland.

Patiënten beoordelen de ziekenhuizen en zorgverleners op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.

Deel deze pagina: